Firea, după ce liberalul Ciprian Ciucu a anunţat că DNA a ajuns la Primăria Capitalei: A luat bâta, s-a dus cu ea pe Facebook, şi mi-a dat în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, la intrarea în sediul PSD, că a aflat de ancheta DNA la Poliţia Locală a Capitalei, subordonată Primăriei, dintr-o postare pe Facebook a consilierului PNL Ciprian Ciucu. Firea a spus că „şeful PNL le-a cerut membrilor săi să ia bâta”, iar consilierul s-ar fi conformat. În replică, Ciprian Ciucu spune că, dimpotrivă, el a fost ameninat de consilierii PSD.

Primarul general, Gabriela Firea, a răspuns dur la postarea consilierului general PNL, Ciprian Ciucu, care anunţa ancheta DNA începută la Poliţia Locală a Capitalei,  acuzându-l pe acesta că „s-a dus cu bâta pe Facebook” şi i-a dat în cap. „Liberalismul se impune cu bâta acum. Ce era să facă domnul consilier de la PNL, după ce şeful lui i-a spus să dea cu bâta? A luat bâta de dimineaţă, s-a dus cu ea pe Facebook şi mi-a dat în cap”, a acuzat Gabriela Firea, după ce, ieri, Ludovic Orban le-a cerut liderilor PNL din teritoriu să renunţe la blaturi şi „să dea cu parul“ în şefii PSD.

Ciprian Ciucu a postat luni dimineaţă, pe Facebook, o adresă a DNA prin care se anunţa o anchetă la Poliţia Locală a Capitalei. Ancheta vizează achiziţia a 30 de autoturisme Dacia Duster şi a unei maşini de topit zăpada, a unui lot de pantofi, dar şi examenul de ocupare a funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică.

„DNA a ajuns la Primăria Capitalei. Cum Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este o direcţie în cadrul PMB, da, putem spune că este la PMB. E vorba despre câteva achiziţii şi despre cum s-a desfaşurat “examenul” pentru ocuparea funcţiei de director în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei. Câteva informaţii extra:

Poliţia Locală a Mun. Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia locală a Mun. Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliţie şi a dat şi el un “examen”. Bine, acest Văsîi nu ar trece un examen de limba română dacă a fi pe bune.

În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e ca la proşti. Proşti rău! Unul dintre concurenţi, Toma Nistor, apropiat de Văsîi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfacut! Concurentul care a pierdut a făcut contestaţie, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliţie, numit temporar.

Despre cele 12 maşini de topit zăpadă. La poliţie e doar una, dar trebuie să înţelegem contextul general. Maşinile astea sunt luate de la acelaşi furnizor de către mai multe instituţii din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (şi asta duce către vârful PMB) şi, cu toate că au cam aceleaşi capacităţi, preţurile variază destul de mult, de ordinul ecilor de mii de euro. Aici au încălcat şi Hotărârea CGMB care conţine strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achizitionării acestor utilaje este a operatorului de salubritate.

Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este Primar. Au fost aduşi sute de oameni din Ilfov (unde Firea este preşedinte PSD) şi Voluntari şi a fost mărita şi schema de personal ca să-i încapă pe toţi. Pe banii noştri.

Dragi funcţionari din primărie, ştiţi unde mă găsiţi, ştiţi cum să-mi transmiteţi informaţii, ştiţi că eu fac opoziţie pe bune, ştiţi că vă protejez”, a scris Ciucu pe Facebook.

Gabriela Firea a explicat, luni dimineaţă, la intrarea în sediul PSD, că a aflat despre adresa DNA dintr-o postare pe Facebook şi că „de fapt cu asta se ocupă opoziţia în Consiliul General”. Primarul Capitalei a a mai spus că deşi adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost trimisă la primărie încă de pe 7 martie, nu a fost informată pentru că „probabil toţi am fost ocupaţi cu ziua de 8 Martie”.

Ciucu: N-am făcut nicio plângere în viaţa mea

În replică, consilierul PNL, Ciprian Ciucu, a anunţat într-o nouă postare pe Facebook că Gabriela Firea vorbeşte despre el la „toate televiziunile”.

„Văd că doamna Primar mă porcăieşte azi pe toate televiziunile, intră în direct, le ia la rând. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi! Zice că eu mă ocup cu plângeri la DNA. Adevărul e că n-am făcut nicio plângere în viaţa mea. Prima dată când am intrat într-o sală de judecată a fost atunci când m-a dat familia Pandele-Firea în judecată.

Zice că opoziţia îi blochează proiectele. Fals. Minte, e prea uşor de verificat, are majoritate (cu PSD, ALDE şi PMP). Îşi trece toate proiectele, până şi să pună spital metropolitan la marginea Voluntariului i-a trecut.
Zice că sunt comunist. Aici, recunosc, mi-a atins o coardă sensibilă! Poţi să mă faci în multe feluri, dar până la comunist. Colegul ei de televiziune, Ciuvică, mă făcea fascist. La fel de rău. Băi, nu-i tot aia, puneţi-vă de acord.

Zice că am dat cu bâta... Pe bune? Nu sunt PSD-ist, nu recurg la violenţă fizică, detest violenţa. E adevărat, am primit ameninţări prin Consiliu de la consilierii pesedişti, dar cum sunt supraponderali şi abia ce urcă scările, le-am ignorat.

Zice că nu vreau binele Bucurestiului. Dar nu eu praduiesc Bucureştiul, nu eu am infiintat 22 de firme pe care să le politizez, nu eu am acces la bani! Din contră, fac tot ceea ce fac pentru că iubesc Bucurestiul!
Nu e o ştire banală, chiar dacă o banalizează (ţine de tehnică). Acuză opoziţia cu ocazia asta, ţine tot de tehnică”, a răspuns consilierul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite