Fifor dă vina pe Iohannis pentru tragedia de la Dâmboviţa: Blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general PSD Mihai Fifor dă vina pe preşedintele Klaus Iohannis pentru tragedia de la Dâmboviţa în care o fetiţă de 11 ani a fost ucisă de un pedofil. Acesta afirmă că prin refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari, activitatea ministerului de Interne rămâne blocată şi că astfel nu se pot lua măsuri aşa cum s-a făcut după tragedia de la Caracal. „Nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani”, a spus Fifor.

„Domnule preşedinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocaţi activitatea Guvernului. La sfârşitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmboviţa, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul şi să coordoneze lupta zilnică a poliţiştilor cu criminalii şi infractorii”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Acesta a adăugat apoi că preşedintele îi comandă pe cei din PNL să o atace pe Viorica Dăncilă şi că din cauza acestuia nu se pot reforma „sisteme vechi cu probleme de zeci de ani”. Cu toate astea, guvernele ultimilor ani au fost în majoritate conduse de PSD.


„Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneţi în mod laş un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul şi Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice. În mod cinic, şi parlamentarul şi dumneavoastră ştiţi foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că aţi blocat Executivul.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în dispreţul Constituţiei, nu se pot reforma sisteme vechi şi cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL la comanda dumneavoastră politizează astfel de situaţii pentru că aşa v-aţi obişuit să faceţi audienţă - pe suferinţa oamenilor”, adaugă secretarul general al PSD.

Fifor mai subliniază că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete, însă acestea s-au oprit după ce preşedintele a „blocat şi mai tare” activitatea guvernului.


„Ştiţi bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ şi instituţional – pentru a se îmbunătăţi reacţiile statului în situaţii de urgenţă şi pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situaţii. După care ne-aţi blocat şi mai tare. Domnule candidat Iohannis şi domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocaţi instituţii şi nu le lăsaţi să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate şi lipsă de orgolii cum putem sprijini toţi instituţiile să se reformeze şi să nu mai permită greşeli cauzatoare de moarte”, a mai declarat Mihai Fifor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite