Europarlamentarii cer Consiliului European acordarea statutului de stat candidat la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Mureşan FOTO Facebook
Siegfried Mureşan FOTO Facebook

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a anunţat adoptarea unei declaraţii comune de către preşedinţii Grupurilor Politice din Parlamentul European, prin care cer acordarea statutului de stat candidat la UE, pentru Ucraina şi Republica Moldova, la Consiliul European care urmează să se desfăşoare în perioada 23-24 iunie.

„Preşedinţii Grupurilor Politice din Parlamentul European au adoptat astăzi o declaraţie comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova şi Ucrainei, la Consiliul European care va avea loc în 23 - 24 iunie”, a transmis Siegfried Mureşan. 

Potrivit europarlamentarului, declaraţia arată că „Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre şi viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”.

Eurodeputatul a mai explicat că „Parlamentul European este principalul susţinător al parcursului european al Ucrainei şi Republicii Moldova”, amintind că Parlamentul European a adoptat la 1 martie o rezoluţie în care oferă Ucrainei o perspectivă europeană. „Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluţie, negociată de mine, prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova”, a mai completat Mureşan. 

„Este timpul ca şi celelalte instituţii europene să-şi arate mai clar susţinerea pentru parcursul european al Ucrainei şi Republicii Moldova prin acordarea statutului de stat candidat pentru cele două ţări. Parlamentul European a înţeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană ca Ucraina”, a mai explicat Siegfried Mureşan. 

Iniţial, liderii din Parlamentul European au transmis că susţin acordarea statutului de stat candidat la UE atât pentru Ucraina şi Republica Moldova, cât şi pentru Georgia, care a depus, de asemenea, cererea sa de aderare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite