Sergiu Mocanu, despre Veronica Drăgălin, noul şef al Procuraturii Anticorupţie: Nu am văzut să aibă vreo idee despre situaţia din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu şi Veronica Drăgălin, colaj foto.
Sergiu Mocanu şi Veronica Drăgălin, colaj foto.

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, este indignat de prestaţia Veronicăi Drăgălin la concursul pentru funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie. Mocanu consideră că Drăgălin trebuie să vorbească în faţa membrilor Consiliului Superior al Procurorilor, în primul rând, despre modificarea Codului de procedură penală, lucru pe care nu l-a făcut.

Totodată, Sergiu Mocanu e de părere că Viorica Drăgălin trebuia să-i anunţe pe membrii CSP despre faptul că va solicita Parlamentului modificarea Codului de procedură penală, dar şi a altor legi care nu permit desfăşurarea eficientă a lupte anticorupţie.

„Jurisdicţia Republicii Moldova este o legislaţie europeană ajustată la interesele statului capturat. Legislaţia R. Moldova, Codul Penal, Codul de procedură penală sunt legislaţie europeană tranformată în armă pentru protejarea mafioţilor. Pe oricine îl poţi scoate basma curată cu acest Cod de procedură penală. Problema în R. Moldova nu este doar în corupţie, incompetenţă, în modul în care se manifestă juriştii, problema este în sistem. Noua guvernare a Maiei Sandu nu a avut niciun audit asupra legislaţiei şi niciun concept să schimbe radical spiritul şi buchia Codului de procedură penală”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe YouTube.

„Cum să încerci să faci o reformă în R. Moldova, când tu nu ai modificat absolut nimic din legislaţia statului capturat. Cine nu-şi aminteşte că Plahotniuc a modificat legile în aşa fel ca nimeni dintre ei să nu facă puşcărie. Nu a fost modificat nimic din ce a băgat Plahotniuc în Codul penal, în codul de procedură penală şi în alte legi”, a precizat Mocanu.

În acest context, Sergiu Mocanu consideră că, dacă Drăgălin nu intenţionează să modifice Codul de procedură penală, ea nu are şanse să schimbe lucrurile în Procuratura Anticorupţie.

„S-a făcut un concurs şi aici trebuia să vedem dacă este potrivită sau nu. Dar în răspunsurile pe care le-a dat ea nu este nimic ce o recomandă pentru această funcţie. Nu am văzut ca acest om să aibă vreo idee despre situaţia de aici şi să vorbească despre modificarea Codului de procedură penală, pentru ca ea să poată face ceva. Pentru mine din start e clar că, chiar dacă Veronica Drăgălin este genială, nu o să se întâmple nimic la Procuratura Anticorupţie, pentru că la etapa selectării ei nu a spus nimic despre aşa ceva”, a mai adăugat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite