Eugen Tomac vrea să se întoarcă la şefia PMP în tandem cu Siegfried Mureşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Eugen Tomac şi-a depus astăzi candidatura pentru şefia PMP, alegerile urmând să aibă loc pe 8 februarie, data Congresului. Tomac a declarat, pentru „Adevărul“, că nu s-a consultat, în prealabil, cu fostul preşedinte Traian Băsescu. Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, care se va înfiinţa în urma modificătii statutului partidului, va candida europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtătorul de cuvânt al PPE.

„Astăzi, la ora 11.45, a fost depusă moţiunea “ROMÂNIA IMPLICATĂ – PMP PARTIDUL SCHIMBĂRII”. Liderul moţiunii este domnul deputat Eugen Tomac. Alături de domnia sa, ca principal susţinător al proiectului, a semnat domnul europarlamentar Siegfried Mureşan, propus pentru funcţia de primvicepreşedinte al PMP. Echipa condusă de cei doi militeză pentru  reînoirea clasei politice şi îşi propune să răspundă aşteptărilor  electoratului român care, aşa cum am văzut la alegerile recente, îşi doreşte un alt mod de a face politică şi un alt tip de politician“, se arată într-un comunicat al PMP.

Eugen Tomac a confirmat, pentru „Adevărul“, că şi-a depus astăzi candidatura pentru şefia PMP. „Îmi doresc să ducem mai departe linia începută de preşedintele Traian Băsescu. Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia partidului, iar Siegfried Mureşan pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, care se va crea în urma modificării statului“, a spus Tomac, pentru „Adevărul“.

Întrebat dacă a vorbit cu Traian Băsescu despre decizia de a candida, Tomac a răspuns: „Nu am discutat cu preşedintele Băsescu“.

Eugen Tomac pare să nu aibă adversar după ce actualul preşedinte al partidului, Elena Udrea, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat în fruntea PMP.  „Cred că e nevoie de o garnitură de lideri care să dea încredere că acest partid poate produce schimbarea clasei politice. Rămân în partid. Cred că simplu membru este o funcţie din care pot contribui la acest proiect pe care îl văd posibil“, a spus Udrea, la Adevărul Live. Potrivit unor surse din partid, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi Elena Udrea, îi va susţine pe Eugen Tomac şi pe Siegfried Mureşan la Congresul PMP, programat pentru 8 februerie.

Secretarul general al Partidului Mişcarea Populară, deputatul Clement Negruţ, declara în urmă cu câteva zile că nu exclude posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru preşedinţia partidului. „Nu vă ascund faptul că sunt preocupat de viitorul acestui partid şi dacă consider că, prin experienţa mea, prin capacitatea mea politică, pot să coordonez activitatea acestui partid şi să-l pregătesc, împreună cu o echipă, categoric, pentru alegerile din 2016, nu o să stau niciun minut pe gânduri. Dar în momentul de faţă eu am o altă sarcină foarte importantă în calitate de secretar general, prin acţiunile şi prin activitatea partidului să ţin partidul cât mai unit. Doi, să organizez un congres, într-o perioadă foarte scurtă de timp, iar trei, coordonez şi echipa de modificare a statutului, statutul pe care vom avea alegeri în viitorul congres. Deci eu am de lucru acum suficient, dar încă o dată vă spun, nu exclud o candidatură. Nu o exclud“, a spus Negruţ, citat de Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite