Elena Udrea: Dragnea ne-a asigurat că, dacă nu candidează la preşedinţie, se va ocupa şi de descentralizarea programelor de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul
Elena Udrea. FOTO: Arhivă Adevărul

Deputatul Elena Udrea a comentat luni seară pentru presă principalele teme discutate de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, cu parlamentarii din grupul democrat-liberal privind proiectul descentralizării, fostul candidat la preşedinţia PDL fiind de multe ori ironică în ceea ce priveşte evoluţia discuţiilor, cu toate că liderul social-democrat era lângă aceasta.

Încă de la începutul declaraţiilor sale Elena Udrea a fost ironică privind “succesul” întrevederii punctând că cea mai bună parte a discuţiilor a fost cea în care deputaţii PDL i-au urat „La mulţi ani!” vicepremierului, a cărui zi de naştere a fost luni. Ulterior a continuat prin sublinierea faptului că Liviu Dragnea ar putea realiza regionalizarea, dar nu preferă să aştepte.

„Partea bună a întâlnirii a fost că este ziua domnului ministru şi i-am urat cu toţii «La mulţi ani!». Partea mai puţin bună a fost că toate aceste explicaţii nu le-am putut auzi înăuntru pentru că noi, deşi am fost puţini, am vorbit mult şi domnul ministru nu a prea avut ocazia să ne spună ce a spus aici, presei, aşa că am plecat destul de nelămuriţi. Eu am vrut să văd. Acum m-am dumirit. Am vrut să văd dacă domnul ministru nu poate sau poate şi nu vrea. Am constatat acum că domnul ministru poate, dar mai aşteaptă”, a precizat deputatul democrat-liberal.

Elena Udrea a continuat declaraţia sa prin amintirea faptului că Liviu Dragnea îşi va dedica timpul proiectului de regionalizare deoarece nu va candidata la funcţia de preşedinte al României.

„Domnul ministru ne-a asigurat că dacă nu candidează la Preşedinţia României în perioada următoare se va ocupa să facă şi această descentralizare de programe de investiţii pentru că probabil are şanse să se întoarcă preşedinte de Consiliu Judeţean şi atunci cu siguranţă va dori foarte mult să decidă la nivelul judeţului Teleorman cum se fac investiţiile şi nu să-i spună un ministru de la Bucureşti dacă să facă întâi sală de sport sau drum”, a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului din guvernele Boc.

Deputatul democrat-liberal a susţinut că şi-a dorit să afle, în calitate de „fost ministru” al Dezvoltării Regionale şi Turismului, dacă se are vedere ca în perioada următoare să existe şi descentralizarea proiectelor de investiţii, Elena Udrea reamintind că ea fost una din persoanele care au susţinut descentralizarea.

„Spuneam, când eram ministru, că nu e normal ca în pixul ministrului să stea sălile de sport sau căminele culturale. Este firesc ca lucrul acesta să se decidă la nivel local. Un fost preşedinte de Consiliu Judeţean ştie ce înseamnă să depinzi de un ministru, să stea primarii la uşa ministrului”, a adăugat deputatul de Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite