Elena Udrea, despre nominalizarea lui Ponta :  “Dacă USL a obţinut 60%, să aibă premierul pe care îl vrea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru Elena Udrea a declarat marţi searã, la Realitatea TV, că Uniunea Social Liberală ar trebui sã aibã premierul pe care partidele componente îl vor.

“Eu nu cred că este imposibil să fie numit Victor Ponta. Până la urmă, au câştigat cu scorul acesta.Nu ar trebui să mire pe nimeni. Dacã USL a obţinut 60%, sã aibã premierul pe care îl vrea”, a spus Udrea, întrebatã dacã este de pãrere cã Traian Bãsescu îl va nominaliza pe Victor Ponta în funcţia de premier. 

Ea a mai afirmat cã preşedintele poate refuza nominalizarea, iar dacã Parlamentul respinge de douã ori propunerea de premier a şefului statului, se dizolvã Parlamentul şi se poate ajunge la alegeri anticipate.

Pe de altă parte, liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat marţi seară că preşedintele Traian Băsescu a contactat anumiţi membri ai Partidului Social Democrat pentru a le propune funcţia de premier, însă a refuzat să precizeze despre cine este vorba. 

De asemenea, Antonescu a spus că preşedintele s-a pripit cu declaraţiile referitoare la desemnarea premierului, motiv pentru care acum se află într-un impas. 

În ce îl priveşte pe preşedintele Traian Băsescu, acesta a declarat că va urma calea constituţională pentru desemnarea premierului.

 Într-un comunicat al Preşedinţiei se arată că Traian Băsescu urmează să convoace Parlamentul cu privire la desemnarea şefului Executivului "imediat după publicarea în Monitorul Oficial al rezultatului alegerilor" care ar putea avea loc vineri, potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Central. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite