Dragu, după numirea în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei: „Voi contribui la accelerarea parcursului european al țării”

0
Publicat:

Fosta șefă a Senatului României, Anca Dragu, a anunțat că revine în sistemul bancar şi va avea ocazia să contribuie la accelerarea parcursului european al Moldovei. A fost numită guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei FOTO Arhivă
Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei FOTO Arhivă

„După 27 de ani de activitate profesională, mă întorc în sistemul bancar. O nouă provocare, o nouă echipă pe care am avut astăzi onoarea să o cunosc şi împreună cu care voi contribui la accelerarea parcursului european al Moldovei”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Anca Dragu.

Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în cadrul ședinței de vineri a Parlamentului, după ce Octavian Armașu a fost demis din această funcție de parlamentari.

Dragu a primit votul a 58 de deputați din Republica Moldova. Pentru a ocupa această postură, reprezentanta USR, Anca Dragu, a primit cetățenia Republicii Moldova, aceasta fiind acordată în urma unui decret semnat joi de lidera de la Chișinău, Maia Sandu, dar actul a fost făcut public vineri.

Cine este Anca Dragu 

Anca Dragu este fost ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Cioloș, dar și prima femeie care a ocupat funcția de președintă a Senatului, ea fiind demisă în toamna anului 2021, după un vot covârşitor dat de noua majoritate parlamentară, formată din PSD, PNL şi UDMR.

82 de voturi au fost înregistrate pentru revocare, același număr fiind dat pentru instalarea în funcţie a lui Florin Cîţu. 

De ce a fost demis Octavian Armașu

Anunțul privind faptul că ea ar putea ocupa această funcție vine, după ce joi seara Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a fost demis din funcție, decizie luată în cadrul ședinței de joi a Parlamentului de la Chișinău cu votul a 81 de deputați, între care cei ai formațiunii de guvernământ și ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Parlamentarii partidului Puterii au venit cu mai multe acuzații la adresa acestuia, toate având legătură cu dosarul ,,Furtul Miliardului”.

Octavian Armașu a condus BNM din noiembrie 2018, atunci fiind numit în funcție pe un termen de șase ani de Partidul Democrat din Moldova (PDM) care se afla atunci la guvernare în Republica Moldova. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite