Dragnea, reprezentatul Guvernului la funeraliile lui Sharon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea va reprezenta Guvernul României la funeraliile fostului premier israelian Ariel Sharon, informează Executivul.

Sicriul cu trupul lui Ariel Sharon va fi expus în Knesset, duminică, unde i se vor aduce omagii, iar funeraliile vor avea loc luni la ferma fostului premier israelian din Deşertul Negev, unde este înmormântată şi a doua sa soţie, Lili, de origine română, decedată în anul 2000.

Luni dimineaţă, este programată o ceremonie oficială în Knesset, la care vor fi prezenţi premierul Benjamin Netanyahu, preşedintele Shimon Peres, membri ai familiei lui Ariel Sharon, vicepreşedintele SUA Joseph Biden, fostul premier britanic Tony Blair şi delegaţii diplomatice.

După ceremonie, sicriul va fi transportat la ferma familiei Sharon - "Sycamore" ("Havat Shikmim"), situată în Deşertul Negev, în sud-vestul Israelului, în apropiere de oraşul Sderot şi de nordul Fâşiei Gaza. Funeraliile naţionale, publice, sunt programate luni la ora 14.30.

Fostul premier israelian Ariel Sharon a fost ţinut în viaţă, în ultimii opt ani, de un sistem complex de aparate care, până de curând, au asigurat funcţionarea tuturor organelor, precum şi de un sistem de hrănire care-i oferea substanţe nutritive esenţiale.

Citeşte şi:

Comunităţile evreieşti din România, în doliu după moartea lui Ariel Sharon: „A fost un om care a jucat un rol covârşitor în istoria Israelului“

Ariel Sharon a murit, după ce a stat în comă, timp de opt ani, în urma unui atac vascular-cerebral. Sharon a condus Israelul din postura de premier, între 2001 şi 2006, şi a fost însurat cu două surori românce. Comunităţile evreieşti din România spun că regretă profund pierderea lui Ariel Sharon.

VIDEO Ariel Sharon a murit. Cele mai importante momente din viaţa controversatului premier israelian

Ariel Sharon a murit, după ce timp de opt ani a suferit un atac cerebral în urma căruia a intrat în comă. Considerat un erou al războaielor arabo-israeliene, care a condus Israelul din postura de premier între 2001 şi 2006, Ariel Sharon a fost însurat cu două românce şi a vizitat România în timpul regimului Ceauşescu.

Funeraliile lui Ariel Sharon vor avea loc luni, la Ierusalim

Funeraliile militare în onoarea fostului premier israelian Ariel Sharon vor avea loc luni, la Ierusalim, anunţă presa israeliană, citată de AFP. Sharon a murit sâmbătă, 11 ianuarie, după o lungă şi grea suferinţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite