Dispută între ministrul Energiei şi USR pe tema moţiunii simple. Popescu: Voi nu daţi doi bani pe problemele reale ale românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO Arhivă personală / Virgil Popescu
Virgil Popescu FOTO Arhivă personală / Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi USR s-au contrat pe tema moţiunii simple din Camera Deputaţilor, care n-a mai fost dezbătută luni deoarece demnitarul e la reuninea miniştrilor Energiei din întreaba UE, desfăşurată în Luxemburg.

Prima dată au ieşit la atac cei de la USR, acuzându-l pe Virgil Popescu de faptul că ar fugi de moţiunea simplă. Mai mult, formaţiunea condusă de Cătălin Drulă i-a criticat pe cei din Coaliţie că au refuzat reprogramarea pentru ziua de miercuri a moţiunii simple. „Moţiunea simplă depusă de USR are şanse minime să fie dezbătută în această sesiune parlamentară”, a precizat USR.

Replica a venit la scurt timp de la ministrul Energiei. „În plin proces de dezintegrare internă, cei de la USR şi-au propus să îşi acopere dezastrul şi neputinţa politică prin „vorbă multă şi scandal”. După ce săptămâna trecută au depus o moţiune simplă la adresa mea, făcută în bătaie de joc, încropită pe genunchi, astăzi vin să spună că am fugit! Greşită abordare, de-a dreptul! Se pare vă pentru voi reprezentarea României la consiliul TTE, într-un context atât de dificil pe plan european, în plină criză energetică, înseamnă FUGĂ! Iar asta spune multe despre responsabilitatea de care daţi dovadă faţă de români! Era mai important să dezbatem o moţiune de câteva propoziţii, decât să particip şi să susţin poziţia României, pentru a avea politici unitare de a ieşi din criza energetică? Se pare că pentru voi era mai important asta!”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook. 

Ministrul Energiei a acuzat USR că nu dă doi bani pe problemele reale ale românilor. „Voi nu daţi doi bani pe problemele reale ale românilor! Pentru că spre deosebire de voi, noi la Guvern ne străduim din greu să oferim tot sprijinul cetăţenilor, dar şi mediului de afaceri. Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior! E nevoie de multă muncă, strategie, negocieri şi investiţii! Prin acuzaţiile aduse nu mă atacaţi doar pe mine, ci în acelaşi timp, lansaţi un atac la adresa colegilor din ministerul Energiei, al colegilor din Guvern şi, nu în ultimul rând, al colegilor voştri din Parlament, alături de care vă desfăşuraţi activitatea. Mi-aş dori să veniţi cu abordări constructive, mature şi argumentate, pentru că astfel veţi putea obţine o majoritate solidă pentru a putea adopta proiectele propuse”, a completat Popescu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite