Virgil Popescu nu va participa la dezbaterea moţiunii simple a USR, din plenul de luni al Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Popescu FOTO Facebook
Virgil Popescu FOTO Facebook

Virgil Popescu a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa la dezbaterea din plenul de luni, de la ora 17.30, a moţiunii simple depusă de USR împotriva sa, deoarece se va afla la Luxemburg pentru a lua parte la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Votul pe moţiune urmează să fie dat în plenul de miercuri al Camerei.

„Aş dori să vă aduc la cunoştinţă că începând cu data de 27 iunie 2022 mă voi afla la Luxemburg, pentru a participa la reuniunea Consiliului TTE – miniştrii Energiei din Uniunea Europeană. Din nou, mă folosesc de această oportunitate pentru a vă asigura că din partea Ministerului Energiei veţi avea parte de toată deschiderea. Şi din partea mea, ca ministru al Emergiei, vreau să le transmit mulţumiri colegilor din Parlament pentru voturile din cadrul comisiilor de specialitate şi din plen prin care au fost aprobate decizii importante legate de viitorul energiei, legi prin care am venit în ajutorul cetăţenilor pentru a trece peste această periodă complicată de criză, dar şi pentru legile prin care facem paşi să ne întărim securitatea şi independenţa energetică”, precizează ministrul Energiei în informarea pe care a făcut-o către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

USR a anunţat, marţea trecută, că a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu le-a transmis celor de la PSD că au şansa şi să scape de Virgil Popescu, şi să arate că le pasă cu adevărat de preţurile la carburanţi.

Moţiunea simplă se sintitulează „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!”.

„Domnul Virgil Popescu şi-a atins limita competenţei cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL şi al preşedintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani.  Sub mandatele lui Virgil Popescu, preţul energiei pentru populaţie şi companii a crescut constant. Preţul gazelor a crescut constant. Preţul energiei electrice a crescut constant. Preţul carburanţilor a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicaţie contextul internaţional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpăţânare să aplice soluţii aflate la îndemâna sa. Soluţii propuse de USR şi acceptate în diverse declaraţii publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare.  De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptaţi soluţia, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii aşteaptă soluţii”, scriu iniţiatorii.

USR mai precizează că „rezultatele activităţii celui mai slab ministru al Energiei din câţi a avut România se văd: scăderea accentuată şi constantă a nivelului de trai pentru populaţie şi dificultăţi majore întâmpinate de companiile care activează în România”.

„Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetenţă, ci şi de rea-voinţă militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituţii pe care nu ştie, nu poate şi nu vrea să o conducă în interesul public”, mai scrie în moţiune.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu. Prima a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor pe data de 9 februarie.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite