Diana Şoşoacă a ajuns în presa italiană, după ce a purtat botniţă în plen: „Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlament”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă şi-a pus o botniţă şi a strigat „Trăiască România liberă” de la tribuna Parlamentului, în timpul şedinţei solemne pentru aniversarea Constituţiei. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Diana Şoşoacă şi-a pus o botniţă şi a strigat „Trăiască România liberă” de la tribuna Parlamentului, în timpul şedinţei solemne pentru aniversarea Constituţiei. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă a ajuns în atenţia presei din Italia, după ce s-a prezentat în plenul Parlamentului, pe 6 decembrie, cu o botniţă pe faţă. Într-un articol publicat de Cotidianul Periodico Italiano, senatoarea este descrisă drept „politician de extremă dreapta” cu un discurs agresiv împotriva vaccinării şi antieuropean.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter şi o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Şoşoacă s-a remarcat la ultima şedinţă prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, scriu jurnaliştii italieni.

Senatoarea şi-a câştigat popularitatea în 2020 pentru ieşirile sale publice împotriva măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei, dar şi împotriva campaniei de vaccinare. Mai mult, Diana Şoşoacă s-a remarcat şi prin retorica ei puternică antieuropeană şi împotriva imigaţiei, mai scrie presa din Italia. 

„Ultima dintre 'ideile' parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuţia din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter şi haine tradiţionale româneşti. Un simbol al protestului. (...) Fotografia a făcut înconjurul internetului”, se arată în articolul citat.

Jurnaliştii italieni amintesc faptul că partidele de extremă dreapta câştigă tot mai mult teren în România, în detrimentul celor bazate pe lupta împotriva corupţiei şi care susţin campania de vaccinare. În plus, presa din Italia a mai precizat că atât în ţara noastră, cât şi în ţările învecinate, rata de vaccinare este de departe printre cele mai scăzute din Europa, menţionând presiunea pe spitalele româneşti, lipsa de oxigen şi ieşirile publice ale mai multor preoţi care au descurajat vaccinarea. 

Citeşte şi: Circ în Parlament. Şoşoacă şi-a pus o botniţă în şedinţa plenului, iar AUR le-a pus politicienilor nuiele în „ghete”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite