Florin Cîţu vrea scăderea vârstei de votare la 16 ani: „Cred că este un lucru bun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Florin Cîţu, liderul PNL şi preşedintele Senatului, a declarat luni, într-o discuţie despre reforma constituţională, că în Uniunea Europeană pragul pentru drepul de vot este de 16 ani, lăsând să se înţeleagă că ar susţine o astfel de modificare.

„Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv. Vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Cîţu, referitor la faptul că actuala putere guvernamentală şi-ar dori să aducă modificări Constituţiei, având în vedere că se bucură de o largă majoritate în Parlament. 

Preşedintele PNL a mai precizat că de-a lungul timpui a văzut că „există dezechilibre” care pot să fie corectate.

”„Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus el.

Întrebat dacă şi-ar dori modificarea Constituţiei în acest sens, Cîţu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite