Diaconescu pleacă din PMP şi candidează independent la prezidenţiale. Udrea: Sunt pregătită să-mi asum candidatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu FOTO Arhiva Adevărul
Prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu FOTO Arhiva Adevărul

Cristian Diaconescu a anunţat că demisionează din PMP şi că va candida la alegerile prezidenţiale din postura de independent. Elena Udrea, preşedinte PMP, va fi confirmată mâine candidatul formaţiunii la Preşedinţie.

UPDATE Elena Udrea: Se întâmplă înaintea zilei de mâine, când trebuia să decidem prin vot cine este cel mai potrivit candidat. Eram obligaţi să votăm candidatul în Colegiul Naţional. Îmi pare rău că domnul Cristian Diaconescu pleacă înaintea competiţiei interne. PMP va avea o analiză a pregătirii partidului pentru campania electorală. Suntem pregătiţi de această competiţie şi sunt pregătitiă să-mi asum candidatura. Îl pot bate pe Victor Ponta. Vom avea o dezbatere şi vom vota pentru că aşa spune statutul partidului.

Ca şi preşedinte de partid, eu l-am propus pe Cristian Diaconescu. Am crezut că este cea mai bună opţiune la momentul acela, dar mulţi şi-au schimbat candidaţii. Preşedintele va spune el însuşi ce candidat va susţine în această campanie. A rămas că partidul se întruneşte mâine, purtăm discuţii, luăm o decizie, votăm candidatul şi apoi discutăm şi cu preşedintele. Este firesc să ne consultăm cu preşedintele pentru că vrem electoratul lui Traian Băsescu. Îmi pare rău că domnul Cristian Diaconescu nu a aşteptat ziua de mâine.

UPDATE Cristian Diaconescu: În urmă cu o lună şi jumătate am primit cu onoare propunerea PMP de a fi candidatul la alegerile prezidenţiale. Am luat în serios acest demers. În baza acestei investiri, am făcut un angajament pe care sunt deosebit de onorat că a fost sprijinit inclusiv de preşedintele Traian Băsescu. În ceea ce priveşte continuitatea unor politici, în ceea ce priveşte predictibilitatea unei ţări, partenerii noştri sunt interesaţi de abordările preliminare. Voi continua acest  proces de modernizare a României. În urmă cu zece zile, câţiva colegin din PMP au iniţiat nişte demersuri având ca scop schimbarea candidatului. Din păcate, nu au avut o discuţie preliminară cu mine.

Le mulţumesc celor din PMP care m-au ajutat în campania pe care am desfăşurat-o până acum. M-a deranjat minciunile, dar nu voi intra în polemici. Din experienţa pe care o am, astfel de conflicte crează confuzie, nedumerire şi demotivare în rândul cetăţenilor. Din acest punct de vedere, respectând ce se prefigurează cu deciziile PMP, vă anunţ că voi candida independent. Nu voi mai fi membru PMP. Voi rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. Nu am discutat cu preşedintele. Vorbim destul de des, dar nu pe chestiuni de politică internă. Îmi voi strânge semnăturile şi ca independent. O voi lua de la capăt. Nu mi s-a cerut neapărat să mă retrag. Am avut o singură discuţie în partid la jumătatea săptămânii trecute.

Tensiunile din PMP cu privire la candidatura lui Cristian Diaconescu au ieşit la iveală săptămâna trecută. Preşedinţa organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, a declarat că organizaţiile întâmpină probleme cu strângerea de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu, invocând lipsa de notorietate a acestuia. Tot atunci a fost vehiculat şi numele Elenei Udrea drept posibil înlocuitor a lui Cristian Diaconescu. 

Diaconescu a susţinut că a aflat de la televizor despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor.

„S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat", a spus Diaconescu.

Diaconescu declarase pentru Mediafax, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră „un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta.

Mâine, conducerea PMP se reuneşte în Colegiul Director şi va vota dacă Diaconescu rămâne în continuare prezidenţiabil ori va fi înlocuit cu Elena Udrea. 

Citeşte şi:

Udrea, la un pas de candidatura la Preşedinţie: „România e pregătită să aibă un preşedinte femeie“

Preşedintele PMP, Elena Udrea, este la un  pas de a deveni candidatul formaţiunii la alegerile pentru funcţia supremă în stat, după ce mandatul lui Cristian Diaconescu a fost contestat în interiorul partidului, întrucât nu ar fi obţinut numărul necesar de semnături pentru a se înscrie în cursa prezidenţială.

Adevărul Live, Cristian Diaconescu: Am o relaţie foarte bună cu Elena Udrea. Unii colegi au minţit

Cristian Diaconescu, candidatul propus de Partidul Mişcarea Populară (PMP) la Preşedinţia României, a vorbit, la Adevărul Live, cu jurnalistul Liviu Iolu, despre tensiunile din partid, despre relaţia cu Elena Udrea, precum şi despre viziunea sa cu privire la gazele de şist şi Roşia Montană.

Membrii PMP Bihor votează, pe Facebook, pentru candidatul la Preşedinţie. Aleg între Cristian Diaconescu şi Elena Udrea

Cei circa 600 de membri ai PMP Bihor vor decide printr-un vot exprimat pe pagina de Facebook a filialei dacă îl menţin drept candidat la Preşedinţie pe Cristian Diaconescu sau dacă, dimpotrivă, vor înlocuirea acestuia cu preşedintele formaţiunii, Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite