Deputatul exclus din AUR: discurs anti-SUA, anti-Ucraina și revizionist

0
Publicat:

Dumitru Focșa, deputatul exclus din AUR după ce și-a agresat soția, este adeptul unor discursuri anti-Ucraina, de promovare a revizionismului istoric, adică pentru revenirea unor regiuni la România, dar și anti-SUA.

Ce atitudine a abordat Dumitru Focșa în discursurile publice. Foto: Facebook
Ce atitudine a abordat Dumitru Focșa în discursurile publice. Foto: Facebook

În ultimul mesaj publicat pe Facebook, înainte de a-și agresa soția, deputatul Focșa a reușit să bifeze toate aceste lucruri. „Frații români din Ucraina sunt batjocoriți, sunt umiliți, pe pământurile lor, unde s-au născut. Pe pământurile pe care Ucraina le deține într-un mod samavolnic. România este singurul stat care a rămas cu consecințele tratatului Ribbentrop-Molotov. În urma celui de-Al Doilea Război, suntem singura țară care am trăit o asemenea nedreptate și o trăim și acum. La aproape 80 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Rpzboi Mondial. De ce? Pentru că am avut niște trădători. De ce? Pentru că rușii au știut să ne execute liderii patrioți”, afirma Foșca.

Alesul l-a reevaluat și pe Ion Antonescu, considerat criminal de război. „Exact cum spunea la un moment dat chiar Antonescu. Trebuie să-l citez. Pentru că Antonescu, chiar dacă el nu e introdus în paginile noastre de istorie și e considerat de un tribunal al poporului, impus de sovietici, criminal de război, el nu a fost condamnat la Nurenberg. Atenție! Dar omul ăla a spus multe adevăruri”, completa deputatul exclus din AUR.

Vina, dată pe Zelenski

Focşa a subliniat că România ar trebui să profite de situația din regiune pentru a-și recupera Bucovina. Mai mult, deputatul a precizat că Ucraina nu trebuie susținută pentru a adera la UE: „Să vedem noi dacă Iohannis promulgă ca România să plătească 60 de milioane și jumătate pentru Ucraina în condițiile în care Zelenski își bate joc de românii noștri. Români care, repet, stau pe pământurile lor natale, ale României. (...) Ai produs tu acest conflict Zelenski, pentru că ai tăiat drepturile minorităților. Păi, tu credeai că rușii sunt ca românii? Ai interzis limba rusă în școli, că de asta l-ai supărat pe nebunul de Putin. Noi nu aveam nevoie de așa ceva. I-ai dat un motiv țarului Putin să-și umfle mușchii, să-și dea drumul la violența care să zăcea în el. I-ai dat tu un motiv. Bineînțeles, susținuți acești ucraineni de o mână de globaliști, care fac bani de pe vinderea de armament, avându-l ca papițoi și marionetă pe robinete Biden. Îl cheamă și robinete, că de asta i se mai spune, făceau ăștia glume, bideu. Că are acolo robinete. Așa e numele lui”, a mai afirmat Focșa, fiind de părere că Statele Unite caută doar să-și vândă armamentul.

Dumitru Focșa, ales de Constanța la primul mandat, a fost exclus de AUR după ce și-a agresat soția săptămâna trecută, fiind așteptată și o demisie a acestuia din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite