Deputatul care și-ar fi agresat soția, exclus din AUR. Partidul îi cere demisia din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Național de Conducere a AUR a decis astăzi excluderea din partid a deputatul Dumitru Viorel Focșa, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unei scandal casnic. De asemenea, AUR cere ca acesta să demisioneze din Parlament.

Conducerea AUR a decis excluderea din partid a deputatul Focșa FOTO: Facebook
Conducerea AUR a decis excluderea din partid a deputatul Focșa FOTO: Facebook

Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal  casnic.  Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă”, se arată într-un comunicat transmis de AUR.

AUR cataloghează gestul deputatul Focșa drept unul „incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar” și îi cere public acestuia să „își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”.

„AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, indică sursa citată.

Președintele AUR i-a cerut public demisia deputatului Focșa, în urma unei anchete interne a Juriului de Onoare al partidului.

Deputatul AUR Viorel Dumitru Focșa este autorul unui astfel de caz de violență domestică. Juriul de Onoare al AUR a constat fără tăgadă că este vinovat și trebuie exclus. De regulă, partidele care au astfel de jurii de onoare mușamalizează în spatele unor comisii și a unor decizii astfel de cazuri, pentru că deputații sunt importanți în aritmetica puterii. Parlamentarii nu pot fi retrași de către partid. Singura formă prin care pot fi scoși din funcția de parlamentar este prin demisie. Colegul nostru Viorel Dumitru Focșa a declarat ieri că dacă conducerea AUR îi va cere, își va da demisia din Parlamentul României și o va face spre binele colegilor săi și a românilor care își pun speranțele în AUR. În calitate de președinte al AUR, îi cer public demisia lui Dumitru Viorel Focșa, cu toate consecințele de rigoare”, a declarat Simion într-o declarație de presă.

Explicația deputatului AUR

Dumitru Focșa a explicat, într-un mesaj în mediul online, că soția sa a devenit în ultimul timp geloasă, chiar i-a luat telefonul de parlamentar și a transferat o parte din bani, ceea ce a dus la tensiunile dintre cei doi.

Da, de când am intrat în politică, viața noastră în familie s-a schimbat covârșitor de mult. Timpul cu familia nu-l mai pot aloca ca atunci când reveneam dupa 2-3 luni de contract pe mare și stăteam zi de zi acasă 2-3 luni. Da, suntem fiecare la a doua căsătorie din 2010. Atât eu cât și soția, avem câte un băiat. Al meu, este de 30 de ani și a ales meseria mea. Cu al soției, baiatul de 21 de ani, ne zbatem să depășim prin tratament medicamentos și terapie, o tulburare obsesiv compulsivă ce-l chinuie de peste 3 ani. Pe lângă acești doi copii ai noștri, mai avem o fetiță, Naomi Andreea, luată în plasament de la vârsta de 2 luni, din 2013, pentru care am demarat un proces de adopție”, a scris Dumitru Foșca pe pagina sa de Facebook. 

„Ce s-a întâmplat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, este, categoric, condamnabil și regretabil! În fața soției îmi cer iertare și nu a celor care îmi judecă mie viața! (...) Incidentul generat de soție prin gelozie extremă, după ce la ultima plecare de acasă (eu nefiind prezent!), în 27 decembrie 2022, cu revenire în 31 decembrie seara, care s-a lăsat cu sustragerea telefonului alocat de Parlament de pe care a virat suma de 3.000 lei din banii alocați cabinetului parlamentar (din suma forfetară!), a sădit in inima mea neincredere și am blocat acesul la telefoanele mele. Asta a produs și mai mare frustrare pentru ea”, a mai susținut Focșa. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite