Deputații au votat încuviinţarea cererii DNA pentru percheziția lui Tudorache

0
Publicat:

Camera Deputaților a votat cererea justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei informatice în cazul deputatului Daniel Tudorache, urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Tudorache este anchetat pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate FOTO Arhivă
Tudorache este anchetat pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate FOTO Arhivă

Plenul Camerei Deputaţilor a încuviințat luni seară începerea percheziției informatice în cazul lui Daniel Tudorache, cu 243 de voturi „pentru” și alte 10 voturi „contra” din cele 253 de voturi exprimate. 

 Votul din plenul Camerei Deputaților a fost secret, cu bile.

 Ministrul Justiţiei a solicitat pe 16 noiembrie Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care deputatul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat luni dimineață favorabil, în unanimitate, cererea. 

Solicitare acceptată pentru dezbaterea la CCR

De asemenea, Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat tot pe 16 noiembrie sesizarea Curții Constituționale de către Daniel Tudorache și soția sa privind excepția de neconstituționalitatea prevederilor alineatului 2, articolul 49, din Legea 129/2019  pentru prevenirea și combaterea spălării banilor. 

„Constituie infracțiunea de spălare a banilor și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani (...) ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, a situării, a dispoziției, a circulației sau a proprietății bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârșirea de infracțiuni” este articolul contestat la CCR de fostul primar la Sectorului 1.

Acuzațiile DNA 

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19, fiind vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi, dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare şi termoscannere.

Daniel Tudorache, deputat PSD în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite