Cererea DNA privind percheziția lui Daniel Tudorache, raport favorabil de la Comisia juridică a Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia juridică a Camerei a avizat favorabil, în unanimitate, cererea justiţiei privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Noi probleme pentru Daniel Tudorache FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Noi probleme pentru Daniel Tudorache FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să dezbată şi să se pronunţe prin vot, tot luni, asupra acestei solicitări şi a raportului Comisiei juridice.

Şedinţa de plen este programată să înceapă la ora 16,00, iar votul deputaţilor va fi secret, cu bile.

Pe 16 noiembrie, Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache, în urma cererii în acest sens a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte se Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 161/P/2020 al DNA în care deputatul este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Dosarul DNA

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Solicitare acceptată pentru  a fi dezbătută de CCR

Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat pe 16 noiembrie sesizarea Curții Constituționale de către Daniel Tudorache și soția sa privind excepția de neconstituționalitatea prevederilor alineatului 2, articolul 49, din Legea 129/2019  pentru prevenirea și combaterea spălării banilor. 

„Constituie infracțiunea de spălare a banilor și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani (...) ascunderea ori disimularea adevăratei naturi, a provenienței, a situării, a dispoziției, a circulației sau a proprietății bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscând că bunurile provin din săvârșirea de infracțiuni” este articolul contestat la CCR de fostul primar la Sectorului 1.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite