Deputatul AUR care a sunat noaptea parlamentari și i-a înjurat va fi exclus. Simion: Are o problemă cu alcoolul

0
Publicat:

Președintele AUR, George Simion, a anunțat excluderea într-o intervenție la o televiziune, susținând că știa de problema colegului, iar acum Ciprian Titi Stoica a recidivat.

Ciprian Titi Stoica e cel care a sunat și înjurat colegi din Parlament FOTO Arhivă T.Stoica
Ciprian Titi Stoica e cel care a sunat și înjurat colegi din Parlament FOTO Arhivă T.Stoica

Omul ăsta are o problemă cu alcoolul, e un păcat. Ştiam de problema lui, a recidivat. Mulţi români suferă de această patimă”, a afirmat liderul AUR, miercuri seară, George Simion, la România TV.

Nu face cinste nici partidului nostru, nici Parlamentului României, cum nici cei de la PSD şi PNL nu fac cinste Parlamentului României. Da, o să-l excludem din rândurile noastre pe domnul deputat Ciprian Titi Stoica. Trebuie să fim intransigenţi, dacă vrem să curăţăm Parlamentul acela şi noi alegem de fiecare dată să dăm un exemplu”, a declarat alesul AUR.

Președintele AUR a precizat că la fel ca și în alte situații controversate, partidul a ales să se despartă de cei cu un comportament neadecvat.

Dacă tolerăm astfel de incidente şi băgăm gunoiul sub preş, înseamnă că nu suntem mai buni cu nimic faţă de ceilalţi. E dureros să-ţi împuţinezi rândurile, dar nu poate fi tolerată o astfel de atitudine. Omul are probleme personale, a căzut în patima alcoolului, dar nu înseamnă că trebuie să fie reprezentativ pentru mişcarea noastră”, a adăugat Simion.

Cum s-a întâmplat

Parlamentarii PSD și PNL au acuzat că au fost sunați în miezul nopții de deputatul Opoziției, reprezentantul AUR Ciprian Titi Stoica, care ar fi fost în stare de ebrietate. Aleșii Puterii susțin că li s-au adresat injurii ca urmare a unei sancțiuni aplicate parlamentarului. 

Gheorghe Șoldan, deputat PSD a acuzat în plenul Camerei Deputaților că a fost sunat și i s-au adresat injurii de către colegul din AUR. 

„Aseară, un coleg de-al nostru din Parlament, Ciprian Titi Stoica, un coleg de la AUR, a sunat mai mulți colegi din grupul PSD, foarte târziu, după 1 noaptea, și a început să ne înjure, să ne amenințe, să ne adreseze tot felul de injurii. La primul apel, l-am atenționat pe domnul Titi Stoica că urmează să-l înregistrez, dar domnul Titi Stoica a continuat. Pentru asta vreau să-l somez public, că un asemneea limbaj și coomportament nu e acceptabil pentru un parlamentar al României. Îl somez public să vină la tribuna Parlamentului și să-și ceară scuze”, a susținut social-democratul.

Și șefa comisiei juridice din Camera Deputtaților, Laura Vicol, a susținut că a fost întrebat cum și-a permis să susțină sancțiunea aplicată deputatului.  

„Între 1 și 3 dimineața am fost sunată. Am răspuns și mi-a reproșat cum de mi-am permis”, a spus Vicol. 

Cum răspunde deputatul

Deputatul acuzat, Ciprian Titi Stoica, a susținut pentru „Adevărul” că va depune plângere penală împotriva membrilor comisiei juridice și a membrilor Biroului Permanent, care au luat decizia sancționării sale. 

Totodată, deputatul nu a negat că și-ar fi sunat colegii, însă a susținut că nu poate consuma băuturi alcoolice pentru că este sub tratament. 

Cred că toată această perdea de fum este pentru a acoperi ceea ce au făcut, să acopere acest vot rușinos, să acopere acest precedent foarte periculos, creat ieri, când, printr-un vot politic dictat de către liderii Coaliției, s-a ajuns, inclusiv un drept fundamental al omului să fie încălcat, dreptul la apărare. Nu au vrut să vizioneze niciun fel de imagine, să prezinte vreo probă, cel care a făcut sesizarea nici măcar nu a fost prezent să o susțină, a și votat pentru aplicarea sancțiunii la propria decizie, deci o avalanșă de abuzuri și ilegalități pe care le-au comis și vor acum să o acopere cu o perdea de fum. Dar o să ne vedem în instanță și o să spună instanța dacă noi am fost sau nu vinovați”, a declarat Ciprian Titi Stoica pentru „Adevărul”. 

Întrebat ce va face în cazul în care i se va cere demisia, deputatul a susținut că nu poate da încă un răspuns. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite