Demersurile pentru aderarea la Schengen, pe agenda discuţiilor premierului cu reprezentanţii Confederaţiei Concordia

0
Publicat:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut luni la Palatul Victoria o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia, discuţiile vizând, în special, demersurile privind aderarea României la spaţiul Schengen şi modul în care sectorul privat poate contribui activ la atingerea acestui obiectiv de ţară.

Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia FOTO Arhivă
Ciucă a avut o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis AGERPRES, alte subiecte abordate au vizat combaterea crizei generate de preţurile la energie şi gaze naturale, legislaţia privind dialogul social, evoluţia economiei în ultimul trimestru al acestui an şi aşteptările pentru 2023.

"Guvernul României a alocat resurse importante pentru sprijinirea cetăţenilor şi a economiei în acest an. Vom consolida aceste pachete de sprijin pentru a oferi siguranţă şi predictibilitate românilor şi mediului de afaceri. În pofida dificultăţilor generate de efectele agresiunii militare ruse din Ucraina şi a celor generate în economie de preţurile la energie, am continuat să facem eforturi substanţiale pentru atingerea obiectivelor de ţară, precum aderarea la spaţiul Schengen şi la OCDE. Sunt oportunităţi importante atât pentru cetăţenii noştri, cât şi pentru economie. Sprijinul acordat de societatea civilă şi mediul de afaceri este esenţial pentru reuşita noastră", a declarat premierul, citat în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii Confederaţiei patronale Concordia au salutat deschiderea spre dialog din ultimele 12 luni a Guvernului şi şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini Executivul pentru implementarea reformelor din PNRR şi pentru obţinerea statutului de ţară membră OECD.

La discuţii, din partea Guvernului, au mai participat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, alături de reprezentanţi ai Ministerului Energiei, ai Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi ai Ministerul Afacerilor Externe.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri