Ciucă, întrevedere cu ambasadorul sud-coreean. Energia nucleară şi digitalizarea, printre priorităţi

0
Publicat:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit luni la Palatul Victoria pe ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-Soo, context în care au fost prezentate priorităţile în relaţiile bilaterale - energia nucleară şi regenerabilă, digitalizarea şi industria de microcipuri şi cooperarea militară.

premierul a discutat cu ambasadorul Coreei FOTO Arhivă
premierul a discutat cu ambasadorul Coreei FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale strategice dintre România şi Republica Coreea, care împlinesc anul viitor 15 ani.

Premierul a evocat întâlnirea fructuoasă pe care a avut-o la Tokyo cu omologul său sud-coreean şi proiectele prioritare care pot consolida Parteneriatul strategic.

Totodată, prim-ministrul Ciucă a făcut o trecere în revistă a situaţiei de securitate regională determinată de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei şi de recentele ţintiri şi distrugeri de infrastructură critică energetică ce afectează în primul rând Ucraina, dar şi statele vecine.

"Sprijinul necesar pentru statul ucrainean pentru a trece iarna este de primă importanţă, ca şi continuarea eforturilor pentru a sprijini exporturile de cereale ucrainene, din care 60% se realizează pe teritoriul României", se arată în comunicat.

La rândul său, ambasadorul Rim Kap-Soo a prezentat calendarul intens al schimburilor bilaterale din acest an şi începutul anului viitor şi principale domenii de investiţii pe care le vizează Republica Coreea prin intermediul firmelor care vor fi prezente la Bucureşti în decembrie şi în februarie.

Nu în ultimul rând, ambasadorul coreean a subliniat importanţa apartenenţei României la Spaţiul Schengen, care va duce la creşterea interesului şi investiţiilor în ţara noastră.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite