De ce a lipsit Ludovic Orban de la festivităţile de Ziua Marinei. Cum a decurs întâlnirea Iohannis-Cîţu, după episodul SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO: Arhivă
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO: Arhivă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că nu a participat la festivităţile organizate de Ziua Marinei pentru că a avut "alt program", menţionând că absenţa sa nu are legătură cu tensiunile din partid.

Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi lider al PNL, nu a participat, duminică, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Marinei. Au fost prezenţi, în schimb, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, dar şi al doilea om în stat, Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Contactat de „Adevărul”, Ludovic Orban a transmis că a avut alte lucruri pe agendă, iar absenţa sa nu are nicio legătură cu situaţia internă din partid.

„Nu are nicio legătură (cu situaţia din partid n.r.). Am avut alt program. Nu a avut nicio legătură, evident”, a declarat Orban. 

Liderul PNL a transmis un mesaj de Ziua Marinei, pe Facebook, prin care şi-a exprimat aprecierea faţă de marinarii români.

Relaţia dintre Ludovic Orban şi premier, deja tensionată din cauza luptei pentru şefia PNL, s-a  deteriorat odată cu apariţia informaţiilor legate de arestarea din SUA a lui Florin Cîţu, din urmă cu 20 de ani. Prim-ministrul a lăsat să se înţeleagă că dezvăluirile au venit din tabăra Orban, însă a admis că nu i-a furnizat lui Ludovic Orban aceste date despre trecutul său. În replică, preşedintele PNL i-a cerut să îşi prezinte scuzele faţă de cetăţeni pentru că „nu a avut curajul şi onestitatea să îi informeze” cu privire la acest incident. Orban a mai precizat că prim-ministrul „ar trebui să îşi ceară scuze” şi faţă de el, după ce au avut mai multe discuţii în momentul în care l-a susţinut în cele mai importante funcţii în stat.

Premierul, prima apariţie alături de Iohannis, după episodul SUA

Klaus Iohannis şi Florin Cîţu a fost prezent la festivitate, alături de mai mulţi membri ai Guvernului, printre care şi vicepremierul Dan Barna, fiind prima ieşire publică în această formulă după ce premierul a precizat că nu l-a informat pe preşedintele României despre incidentul din trecutul său.

La evenimentul de azi, cei doi au fost surprinşi în imagini în timp ce vorbeau relaxat.

Klaus Iohannis si Florin Citu la Ziua Marinei. FOTO Administraţia Prezidenţială

Florin Cîţu, relaţie tensionată cu partenerii de guvernare

La evenimentul de duminică a participat şi Dan barna, copreşedinte USR PLUS, formaţiune cu care Florin Cîţu are o relaţie tensionată. Întâlnirea dintre cei doi a fost rece. Premierul Cîţu a stat în majoritatea timpului cu spatele la Barna, iar vicepremierul a socializat cu alte persoane.

Reprezentanţii USR PLUS au reacţionat după ce au aflat de incidentul din Statele Unite al premierului Cîţu, acuzând că este o problemă de moralitate. În replică, Florin Cîţu a amintit de cei 30 de copii care au rămas blocaţi 8 ore în tren, scandal în centrul căruia s-a aflat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR PLUS).

Citeşte şi: Evenimentul din SUA, povestit de premier: Nu pot să duc 7-8 beri. Ştiu că am băut îndeajuns să depăşesc limita legală

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite