Ludovic Orban, mesaj de Ziua Marinei: „Ne mândrim cu marinarii români. Sunt adevăraţi ambasadori ai României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL. FOTO: Adevărul
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PNL. FOTO: Adevărul

De Ziua Marinei, Ludovic Orban a declarat că marinarii români reprezintă o mândrie pentru că îşi apără ţara în misiuni, pe mări şi oceane, departe de familiile lor, în condiţii grele. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că marinarii sunt „adevăraţi ambasadori ai României, apreciaţi de către partenerii noştri externi pentru seriozitatea şi profesionalismul de care dau dovadă în misiuni”.

„Sărbătorim astăzi Ziua Marinei Române, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. Este, pentru noi toţi, un nou prilej de a ne aminti curajul şi jertfa marinarilor care au luptat în războaiele vremii şi de a cinsti devotamentul celor care slujesc sub drapelul tricolor”, a scris pe Facebook liderul liberal.

Orban a subliniat că marinarii români sunt o mândrie pentru ţara noastră.

„Forţele Armate Navale Române contribuie, alături de întreaga armată română, la statutul dobândit de ţara noastră, de aliat şi actor regional extrem de important în asigurarea securităţii euro-atlantice. Şi prin efortul marinarilor noştri, România a devenit un vector de securitate, iar regiunea Mării Negre o zonă de interes strategic atât pentru NATO cât şi pentru Uniunea Europeană. La mulţi ani, marinari români! La mulţi ani, Forţele Navale Române! Sfânta Fecioară Maria să vă ocrotească în toate misiunile! La mulţi ani tuturor celor care îşi serbează astăzi onomastica!”, a conchis Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis va participat la ceremoniile care au loc de Ziua Marinei în portul militar Constanţa, alături de premierul Florin Cîţu şi vicepremierul Dan Barna. Ludovic Orban nu şi-a anunţat participarea la festivitate. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite