Daniel Gheorghe, PNL: Susţin reducerea numărului de parlamentari, realizată în limitele Constituţiei. Parlamentul unicameral, o trăznaie populistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a declarat că „Anca Paliu-Dragu a' lu' Cioloş” vorbeşte despre trecerea la un Parlament unicameral care este specific ţărilor mici şi cu „interese limitate”. Liberalul susţine reducerea numărului de aleşi, atâta timp cât acest lucru este realizat responsabil şi în limitele Constituţiei, însă „Parlamentul unicameral este o trăznăie populistă care poate afecta grav funcţionarea democraţiei româneşti”.

„Văd că doamna Anca Paliu-Dragu a' lu' Cioloş, tocmai vorbeşte despre trecerea la Parlament unicameral. Parlamentul unicameral este specific ţărilor mici şi cu «interese limitate», nicidecum unei naţiuni europene însemnate precum România. Ţinând cont ca doamna Dragu s-a trezit la întâiul său mandat parlamentar direct preşedinte al Senatului, deci al doilea om în stat după preşedinte, pot considera aceste intenţii urmări fireşti ale euforiei dumneaei dar le mai pot pune şi pe seama lipsei de experienţă politică şi a înţelegerii complet eronate a fundamentelor parlamentarismului”, a scris Daniel Gheorghe joi pe Facebook.

Deputatul PNL a mai spus că un Parlament unicameral va afecta şi calitatea actului legislativ.

„Noi, România, avem Parlament bicameral de la anul 1864 cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Senatului sub numele de «corp ponderator» iar unicul moment din istorie când am avut legislativ unicameral este in timpul de tristă amintire al dictaturii comuniste care a impus butaforia numită «Marea Adunare Naţională». Eu personal, ca Naţional-Liberal, susţin deschis reducerea numărului de parlamentari atâta timp cât totul este realizat responsabil si in limitele Constituţiei României însă vă afirm cu tărie că parlamentul unicameral este o trăznăie populista care poate afecta grav funcţionarea democraţiei româneşti periclitand atât calitatea actului legislativ cât si rolul Parlamentului României de expresie a suveranităţii poporului!”, a explicat Gheorghe. 

Acesta a mai precizat că de la USR-PLUS şi echipa lui Dacian Cioloş „ne putem aştepta la absolut orice”.

„În rest de la USR-PLUS şi de la echipa lui D.J. Cioloş ne putem aştepta la absolut orice, democraţia este foarte incomodă pentru cei carora le stă în gât cuvântul «Naţional»! Internaţionala birocrata nu poate trece cu tancul peste echilibrul puterilor din România şi nici nu poate reduce la absurd aproape două secole de istorie parlamentară românească!”, a completat liberalul. 

Preşedinta Senatului Anca Dragu a anunţat joi că va fi înfiinţată o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a implementa referendumul din anul 2009 la care românii au votat pentru un Legislativ unicameral cu maximum 300 de aleşi. Ea a adăugat că va fi încercată înfiinţarea acestei comisii săptămâna viitoare, iar dacă nu primeşte toate avizele, aceasta va fi alcătuită la începutul lunii ianuarie a anului viitor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite