Daniel Constantin şi oamenii săi de încredere au fost excluşi din ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Constantin a fost exclus din partidul pe care l-a condus alături de Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos
Daniel Constantin a fost exclus din partidul pe care l-a condus alături de Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos

Conducerea ALDE a decis, joi, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă şi Mircea Banias, a anunţat vicepreşedintele formaţiunii Andrei Gerea.

„Am avut excluderile unor colegi care s-au opus în ultima perioadă deciziilor partidului şi au adoptat anumite poziţii duplicitare în legătură cu ALDE. (...) S-au votat trei excluderi din partid în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias şi domnului Eugen Durbacă“, a declarat Gerea, după şedinţele forurilor de conducere ale ALDE.

Daniel Constantin, fost copreşedinte ALDE, a scris joi, pe Facebook, că, prin acţiunea de excludere a sa din partid, Călin Popescu Tăriceanu îşi „şantajează” colegii pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, abuzul comis fiind astfel certificat, dar el îşi va susţine în continuare procedurile în instanţă împreună cu cei care sunt alături de el.

„Între mine şi domnul Tăriceanu, între mine şi o parte dintre cei care au fost NUMIŢI sâmbătă în conducerea ALDE, este o diferenţă fundamentală de gândire şi de abordare politică. Mă delimitez în mod categoric de acţiunile iniţiate de Tăriceanu, de felul în care acesta înţelege politica în anul 2017. Din păcate, Tăriceanu a rămas captiv unui stil arhaic de a face politică. Crede că la 27 de ani după revoluţie poate să se comporte aşa cum o făcea în anii 1990. Inclusiv prin acţiunea de excludere a mea, Tăriceanu îşi şantajează colegii de partid pe care îi îndeamnă să renunţe la acţiunile din justiţie, iar abuzul comis să fie certificat”, a precizat Daniel Constantin.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite