Dăncilă îşi cere scuze pentru că a folosit termenul „autist“ într-un context nepotrivit. Ce categorie de oameni fusese catalogată astfel de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă a făcut o afirmaţie nepotrivită. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă a făcut o afirmaţie nepotrivită. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă îşi cere scuze public pentru declaraţia făcută în cadrul interviului de la Antena 3, când a afirmat că politicienii care „dezinformează UE“ ar fi „autişti“, şi precizează că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.

„Îmi declar sprijinul ferm pentru  persoanele cu dizabilităţi, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija şi de susţinerea noastră. Avem datoria să dovedim înţelegere şi umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.

Şeful Executivului subliniază că doar printr-o atenţie constantă acordată  persoanelor cu dizabilităţi putem contribui la integrarea acestora în societate şi punerea în valoarea a calităţilor lor. „M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăţilor pe care le întâmpină semenii noştri”, a mai subliniat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a susţinut joi seară, la Antena 3, că vrea să aibă o abordare transparentă cu liderii europeni şi că Monica Macovei a făcut mult rău României prin atitudinea ei şi prin faptul că „şi-a pârât propria ţară" în Parlamentul European, cerând, referitor la legile Justiţiei, să fie judecată de alte 27 de ţări. Premierul i-a catalogat drept „autişti" pe cei care „dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite