Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Sectorul 2: Vedeam locuri de joacă ce dispăreau şi apăreau blocuri. Tot ce era mai bun era dat samsarilor imobiliari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a vorbit, la Adevărul Live, despre şansele sale de a câştiga Sectorul 2 după reţinerea lui Neculai Onţanu.

Principalele declaraţii:

Eu am plecat optimist în acest demers. Am crezut că este nevoie de schimbare chiar înainte de problemele cu legea apărute la domnul Onţanu. Locuiesc din copilărie în Sectorul 2. Oamenii sunt nemulţumiţi. Noi ştiam în Sectorul 2 despre lucruri suspecte. Vedeam locuri de joacă care dispăreau şi în locul lor apăreau blocuri. Tot ce era mai bun erau dat acestor samsari imobiliari. Aceştia primeau în contul unor terenuri mult mai puţin valoroase din altă zonă a ţării.

Lumea ştia că lucrurile nu sunt în ordine. Era o aşteptare foarte mare pentru un canddiat care să-l bată pe Onţanu. Nu avem sondje de după problemele apărute. Domnul Onţanu era în faţa mea cu 5-10 procente, o diferenţă mică..

Vă cunoaşteţi cu Mihai Toader, candidatul desemnat de PSD?

Nu-l cunosc foarte bine. L-am văzut de câteva ori când era USL. Înţeleg că vrea să continue politica domnului Onţanu.

Despre candidatura lui Onţanu

Dânsul poate să facăc e doreşte. Astat patru mandate. În acest timp a câştigat patru miliarde de euro. Dcaă tragem linie, nu vedem ari realizări.

Au auzit zilele trecute că foarte multe maşini ale Poliţiei erau date Direcţiei Civice. De când a fost reţinut, toate maşinile s-au întors în curtea Primăriei şi stau degeaba. 

Am în vedere traficul şi parcările. Sectorul 2 suferă la acest capitol. pentru parcări avem în plan un număr de peste 10.000 de locuri de parcare adiţionale. Să introduc mai multe sensuri unice. Avem în vedere şi instalarea unor parcări supraetajate. O altă ideea este de a cere terenurile nefolocite pentru a instala parcări provizorii. A-i scuti de impozit, într-o primă fază, apoi să plătim şi chirie.

Prima măsură va fi legată de transparentizare. Este un proces care ţine de primar. Pot să pun pe site toate cheltuielile făcute de Primărie. Sunt foatrte multe clădiri făcute prin excepţie de la lege.

Despre lista de consilieri ai PNL

Nu i-am selectat pe toţi, dar mă voi opune dacă va fi cineva care nu respectă anumite criterii: de integritate. Eu voi fi primul pe listă.

Despre relaţia cu Ludovic Orban

Am o relaţie bună, îl cunosc de peste zece ani. Mi se pare un om competent, corect, cinstit. Nu am auzit de vreo suspiciune de corupţie. Când ajungi primar trebuie să fii mai mult administrator. Nu cred că cineva o să încalce legea doar pentru că un primar de partid nu este din acel partid cu primarul Capitalei.

Cu cine veţi face majorităţi?

Cred că vom obţine majoritatea, dar nu cred că va fi un consilier care să se opună transparentizarea Primăriei. Mă îndoiesc că un consilier PSD se va opune. Sunt lucruri pentru care nu-mi fac griji. În Consiliu, voturile sunt publice. Şedinţele vor putea fi văzute online şic etăţenii şi presa să poată să vadă cum votează fiecare consilier. Majoritate se face în jurul unor proiecte. Dacă cei de la PSD vor vota proiectele mele, nu am nicio problemă. Acolo lăsăm haina de partid. E greu de spus că va fi o majoritate fixă.

Despre începutul în politică

Am ajuns în politică în 1990, ca elev. După ce FSN a preluat puterea, ne-am gândit că ceva nu e corect, că se încearcă manipularea Revoluţiei. Am fost la toate mitingurile. Apoi am decis să ne înscriem în PNL. Am cunoscut mulţi foşti deţinuţi politici. În 1991, când PNL a făcut Guvern cu FSN, ne-am supărat şi ne-ma dat demisiile din PNL şi ne-am dus la PNŢCD. L-am cunoscut pe domnul Corneliu Coposu, de la care am avut multe de învăţat. Eram convinşi că nu vom guverna niciodată. Am revenit la PNL după disoluţia PNŢCD. Nu aveam funcţii în partid.

Frica de DNA

Nu îmi e frică pentru că nu am în vedere să fac ceva ilegal.

Câte Sectoare va câştiga PNL?

Cred că avem şanse în patru, cinci, sectoare. Pentru mine nu este o dramă să pierd alegerile. Nu mă pot supăra pe alegători pentru că vor altceva. Este dreptul cetăţenilor să aleagă o variantă sau alta. Eu propun nişte lucruri. Dacă sunt mai mulţi oameni care vor să se continue Administrarea Primăriei din ultimii 16 ani, este dreptul lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite