Cum vede opoziția demisia lui Dîncu

0
Publicat:

În timp ce partidele de la putere caută variante pentru înlocuirea lui Vasile Dincu, partidele din opoziție fie cer să cadă și alți membri ai guvernului, fie se bucură de situația în care se află coaliția.

Reacția opoziției în urma demisiei lui Vasile Dîncu FOTO: Mediafax
Reacția opoziției în urma demisiei lui Vasile Dîncu FOTO: Mediafax

Cătălin Drulă, președintele USR, susține că așteaptă și demisia lui Lucian Bode de la Ministerul Afacerilor Interne, pe care îl descrie ca fiind „vulnerabilitatea de la Interne”.

„Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Așteptăm și demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne” , este mesajul postat de Drulă pe Facebook.

O reacție în urma demisiei lui Vasile Dîncu a venit și din partea Alianței pentru Unirea Românilor. Într-o postare pe Facebook, AUR susține că „coaliția toxică face implozie”.

”Ministrul apărării a demisionat „din cauza imposibilității de a lucra cu președintele Iohannis”. Coaliția toxică face impozie” , este mesajul AUR.

De asemenea, și fostul președinte al PNL a reacționat în urma demisiei lui Vasile Dîncu. Ludovic Orban susține că „E bine că am scăpat de Dîncu. Rău este că cei care l-au pus nu pățesc nimic”.

Motivul invocat de Dîncu în demisie

Membrul PSD a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării, în această dimineață. Vasile Dîncu și-a motivat demisia prin „imposibilitatea colaborării” cu președintele Klaus Iohannis, pe care l-a numit comandantul suprem al Armatei. 

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române” , susține Vasile Dîncu în demisia sa.

Vasile Dîncu susține că relația cu președintele României s-a răcit „de când aud pe surse de șase luni că trebuie să demisionez”. Cu toate acestea, fostul ministru precizează că președintele Iohannis nu i-a cerut demisia.

„De când aud pe surse de șase luni că trebuie să demisionez. Eu am declarat foarte clar motivul demisiei mele, nu am avut nicio reproș concret din partea președintelui. Nu am vorbit nici ieri și nici azi cu președintele Iohannis. Nu mi-a cerut demisia nimeni până acum, nu vreau să afectez în acest moment funcționarea ministerului, plec din motive personale” , a precizat Vasile Dîncu, în urma anunțului demisiei sale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite