Cum trage PSD de timp în cazul lui Dan Şova: „Lipsea o semnătură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova FOTO Mediafax
Dan Şova FOTO Mediafax

Raportul senatorilor jurişti asupra cererii DNA de arestare a lui Dan Şova a fost retrimis la Comisia juridică din Senat, după ce pesedista Doina Federovici a refuzat  să semneze documentul.

Federovici a refuzat să semneze raportul comisiei din care face parte, pe motiv că în document nu s-ar fi regăsit toate declaraţiile pe care Dan Şova le-a făcut, la audierile în faţa forului. Drept urmare, decizia Senatului în cazul cererii DNA de arestare a lui Şova a fost amânată pentru miercuri, când în plen se va vota şi cererea similară referitoare la fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov.

Potrivit procedurii, urmează ca PSD să ceară Biroului Permanent al Senatului retrimiterea raportului către Comisia juridică, pentru ca acesta să fie completat. Ulterior, raportul va fi înaintat plenului Senatului. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a refuzat să comenteze situaţia şi le-a transmis jurnaliştilor să se adreseze vicepreşedintelui Cristian Dumitrescu.

Întrebat dacă amânarea votului în cazul senatorului Dan Şova s-a datorat şi faptului că secretarul Comisiei juridice, Doina Fedorovici, nu a semnat raportul Comisiei, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a replicat: “Astea sunt amănunte pe care nu le-am luat în discuţie. În orice caz, raportul ca să fie valid trebuie să aibă semnătura secretarului. Dacă a lipsit... dar nu ştiu dacă a lipsit sau nu a lipsit. Deci raportul intră în Biroul Permanent cu semnătura preşedintelui sau a vicepreşedintelui şi automat a secretarului".

Procurorii DNA au cerut senatorilor, săptămâna trecută, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a-şi ascunde urmele şi că, lăsat în libertate, ar periclita în continuare ancheta.

Citeşte şi: 

DNA: Dan Şova are un dispreţ nepermis faţă de lege

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut senatorilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul companiilor energetice Turceni şi Rovinari. Procurorii susţin că Şova ar fi ordonat distrugerea hard-disk-urilor de la casa de avocatură pentru a ascunde urmele posibilelor infracţiuni comise.

 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite