Cum se pregăteşte USR de alegeri: începe un nou conflict intern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna şi echipa lui sunt criticaţi dur de mai mulţi lideri din USR. FOTO Mediafax
Dan Barna şi echipa lui sunt criticaţi dur de mai mulţi lideri din USR. FOTO Mediafax

Perspectiva alegerilor anticipate şi apropierea localelor prind USR mai interesat de clarificarea ideologică a partidului, aspect contestat de mai mulţi lideri, decât de pregătirea unei liste care să aibă cei mai buni candidaţi.

Echipa din jurul lui Dan Barna a lansat, vineri, un proiect pentru definirea ideologică a partidului, pe marginea căruia membrii USR se vor pronunţa în luna februarie printr-un referendum intern. Conform documentului, USR se declară partid de centru dreapta modern, care „va face opoziţie real liberală la guvernul Partidului Naţional Liberal”.

Mai mulţi lideri din partid, care nu fac parte din oamenii grupaţi în jurul lui Dan Barna, contestă decizia conducerii de a face un referendum intern despre clarificarea ideologică, în condiţiile în care USR ar trebui să se concentreze pe teme care sunt de actualitate: perspectiva anticipatelor, localele, iar în cele din urmă, în cazul în care nu se ajunge la anticipate, parlamentarele din toamnă şi posibila intrare la guvernare.

„Ne bat alegerile locale şi anticipatele la uşă, cei care ne-au acordat încrederea aşteaptă de la noi să lansăm în dezbatere publică programul de guvernare, iar tu şi apropiaţii tăi din USR aveţi vreme de pierdut cu referate şi documente doctrinare, redactate (cel mult) la nivelul unui seminar din primul an de facultate? Se miră unii colegi că am ajuns pe la 11-12% în sondajele de opinie. Păi cum să nu ajungem la un asemenea scor când ne ocupăm de aşa ceva?”, a scris senatorul Mihai Goţiu, membru în Biroul Naţional al USR, pe Facebook.

I se cere demisia lui Barna

Şi senatoarea Florina Presadă, membră şi ea în conducerea USR, a taxat faptul că Dan Barna şi echipa sa vor definire ca partid de centru-dreapta şi începerea „opoziţiei real liberal la adresa USR” de abia după referendum. Mai mult, Presa a subliniat că USR ar trebui să înceapă selecţia candidaţilor pentru locale. Nu în ultimul rând, Goţiu a punctat faptul că Barna ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte de partid dacă nu trece referendumul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite