Cum se pregăteşte reformarea administraţiei publice. Marius Vasiliu, secretar de stat: Salarizare egală la muncă egală, nu la funcţie egală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Vasiliu, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Inquam Photos / George Calin
Marius Vasiliu, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Inquam Photos / George Calin

Marius Vasiliu, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), a anunţat într-un interviu pentru G4Media.ro o propunere de reformă radicală a administraţiei publice, ceea ce va duce şi la modificarea salarizării. Noul principiu propus de MIPE, care ar urma să ducă la o reformă realizată prin intermediul PNRR, este salarizare egală la muncă egală, nu la funcţie egală.

În interviul pentru G4Media, Marius Mihai Vasiliu a avansat ideea a trei categorii de funcţionari publici, pe baza complexităţii sarcinilor ce trebuie îndeplinite:

Categoria A – serviciul public superior din care vor face parte angajaţii care desfăşoară activităţi bazate pe strategii, creaţie, programare, evaluare, elaborare acte normative/politici publice.

Categoria B – serviciul public executiv din care vor face parte angajaţii care desfăşoara activităţi bazate pe avizare, verificare, monitorizare.

Categoria C – serviciul public administrativ care va oferi asistenţă administrativă, livrări operaţionale (activitati economice, administrative, etc.)

Secretarul de stat recunoaşte că noua evaluarea şi încadrare a funcţionarilor va lăsa loc unui grad de subiectivism: „Bineînţeles că este supusă unui anumit grad de subiectivism în apreciere, dar nu poate dăuna mai mult decît acest mod egalitarist în care toată lumea primeşte aceleaşi drepturi, deşi munca este diferită”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite