Cu mandatele pe masă. Liderii PNL fără rezultate, constrânși să-și dea demisia după alegeri SURSE

0
Publicat:

Conducerea liberală a decis, la propunerea lui Lucian Bode (secretar general), să adauge la statut o prevedere care punctează faptul că liderii filialelor care nu au rezultate la alegeri să facă automat un pas în spate, susțin surse liberale.

Lucian Bode a fost cel care a propus noua prevedere FOTO Inquam Photos
Lucian Bode a fost cel care a propus noua prevedere FOTO Inquam Photos

În fața colegilor săi, secretarul general a avut un discurs în care a subliniat că formațiunea trebuie să strângă rândurile. „Unitate pentru locul I trebuie să fie deviza noastră! Acesta nu este un slogan, el trebuie să ne defineacă toate acțiunile atât la nivel de filiale, cât și la nivel național. Să avem unitate pentru a câștiga toate pozițiile în bătăliile electorale”, a afirmat Bode, potrivit unor surse liberale

„Nu avem voie față de PNL, față de militanții noștri să ne propunem altceva decât locul 1! Pentru asta trebuie să fim uniți! Unitatea noastră poate să ne ducă la câștigarea alegerilor”, a mai punctat liderul liberal, care a subliniat că dacă ajung iar la guvernare „e loc sub soare pentru toți”.

Partidul Național Liberal trebuie să câștige președinția României. Trebuie să spunem clar și cu argumente de ce candidatul nostru e cel mai bun și mai potrivit să ocupe cea mai înaltă demnitate în stat. Electoratul nostru tradițional, urbanul mare trebuie recâștigat. Avem un mesaj foarte bun și pentru electoratul urban pentru ca avem proiecte importante pentru ei”, a ținut să precizeze Lucian Bode. 

Penalizați cei fără rezultate

Tot secretarul general a fost cel care a propus, iar colegii au fost de acord, ca prin statut să fie instituită regula că liderii fără rezultate să facă pasul în spate după alegeri.

În ședința Biroului Politic Național de vineri, Nicolae Ciucă a precizat că își „asumă” candidatura la alegerile prezidențiale din 2024, fiind întrebat despre acest scrutin de un lider din formațiune. 

PNL va merge singur la următoarele alegeri, deși cochetaseră cu ideea de face liste comune cu cei din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite