CTP, despre demisia lui Cioloş din USR: A plecat pentru că a văzut că dispare politic. Procesul de autodistrugere al USR a fost riguros realizat de propriii membri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOOT: Digi24
FOOT: Digi24

Cristian Tudor Popescu spune că Cioloş pleacă din partid pentru că „nu a reuşit să-şi facă propriul cerc restrâns” şi pentru că „a văzut că dispare politic”. Partidul „se îndreaptă spre dispariţia politică sau irelevanţă politică”, a concluzionat gazetarul.

„Nu era o nevoie imperioasă de aşa ceva? Nu simţeaţi că e nevoie de încă un partid? Vine să împlinească o cerinţă naţională, în momentul de faţă, domnul Cioloş.

Eu i-am votat pe oamenii ăştia în 2019, la alegerile europarlamentare – USR se numeau atunci. Chiar am crezut, atunci, pentru scurtă vreme, au avut grijă să mă liniştească, să mă dezamăgească rapid. Dar pentru scurtă vreme am crezut că ar putea să fie o soluţie.

De altfel, am spus atunci că îi votez pentru că nu ştiu ce-o să facă. În ce-i priveşte pe PSD şi pe PNL, am zis că pe-ăştia îi ştiu. USR mi-au demonstrat acum ce ştiu să facă.

Domnul Cioloş a spus, acum, plecând, «Vedem un cerc restrâns de membri care-şi consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile electoratului reformist al USR».

Păi cercul ăsta restrâns are un singur mare defect – că în el n-a reuşit să intre domnul Cioloş. Adică domnul Cioloş nu a reuşit să-şi facă propriul lui cerc restrâns în partid şi au reuşit domnii imediat invocaţi de un alt membru USR, domnii Barna, Ghinea şi Drulă.

Ei trei sunt consideraţi triumviratul care conduce acolo. Asta e problema domnului Cioloş, care spune mai departe că «nici dorinţa, nici maturitatea de accepta greşelile trecutului nu se vede». Ba da! Se vede, după părerea mea.

Iată, de pildă, la un membru marcant al USR PLUS, şi binecunoscut, de altfel, domnului Cioloş, domnul Vlad Voiculescu, care s-a maturizat remarcabil. Când domnul Cioloş şi-a luat catrafusele şi a plecat, împreună cu alţi cinci sau patru europarlamentari, deci oameni cu funcţie şi bănuţ zdravăn de la Bruxelles, domnul Vlad Voiculescu, care a fost pus ministru de două ori de Dacian Cioloş, i-a spus cu maturitate «Adio, că nu rămân cu tine, Dacian!».

Rămâne în USR şi-l înţeleg de ce. Rămâne pentru că aceşti domni care au plecat cu domnul Cioloş au funcţii. Au funcţii, au lefuri mari la Bruxelles. Vlad Voiculescu nu are decât funcţia de la Capitală, unde este şef USR pe Bucureşti. Dacă pleacă de acolo rămâne liber cugetător.

E o hotărâre cu adevărat matură a domnului Voiculescu”, a spus Critian Tudor Poepescu la Digi24. 

Ce crede CTP despre noua construcţie politică a lui Cioloş

Întrebat dacă crede că noua construcţie politică a lui Cioloş are vreo şansă, gazetarul a spus:

„Nu! Eu am spus lucrul ăsta din momentul în care Dacian Cioloş a dat bir cu fugiţii de acolo. De ce a dat bir cu fugiţii? Domnul Cioloş o spune: este obsesia unor membri de acolo legată de dispariţia politică. Le e frică să nu dispară politic şi de aceea s-au făcut greşeli, se produc fracturi, pentru că le e frică să nu dispară politic.

Da, e corect ce spune Dacian Cioloş, dar trebuie să înceapă cu sine. Dânsul a câştigat alegerile, a devenit preşedintele USR PLUS şi după aceea, într-un gest care n-a fost egalat decât de Emil Constantinescu în istoria politică a României, pur şi simplu a plecat de acolo după trei luni.

Nici măcar n-a încercat să facă ceva după ce a fost votat de oamenii ăia în mod democratic. Cum să pleci după trei luni?  Sigur că e greu să reformezi aşa cum vezi tu partidul ş.a.m.d., dar nu pleci după trei luni.

A plecat pentru că a văzut că dispare politic. Că nu reuşeşte să-şi impună oamenii. Nu reuşeşte să-şi facă el cercul intern restrâns. Acum auzim de la diverşi membri USR PLUS ce spun unii despre alţii.

 Procesul de autodistrugere al USR a fost riguros realizat de propriii săi membri. Se îndreaptă spre dispariţia politică sau irelevanţă politică, tocmai despre care vorbea Dacian Cioloş. Ăsta e lucrul cel mai grav pentru că se leagă de comportamentul coaliţiei de guvernare”, a mai spus gazetarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite