Cristian Tudor Popescu, ironic cu privire la candidatura lui Iohannis la șefia NATO: Are șanse cât Firea la Primăria Capitalei

0
Publicat:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl ironizează pe președintele Klauss Iohannis după ce acesta a anunțat că a decis să intre în cursa pentru șefia NATO.

CTP, ironic la adresa lui Iohannis după anunțul cu privire la NATO
CTP, ironic la adresa lui Iohannis după anunțul cu privire la NATO FOTO arhiva Adevărul

La scurt timp după ce șeful statului a anunțat, într-o declarație de presă, că intenționează să candideze pentru postul de secretar general NATO, CTP a reacționat pe pagina sa de Facebook.

Iohannis se autopropune „în forță” la șefia NATO, așa cum Firea se autopropune „în forță” ca candidată PSD la Primăria Capitalei. Cu tot atâtea șanse de câștig”, a scris, ironic, jurnalistul.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că intră în cursa pentru șefia NATO, fiind nevoie de o persoană din Europa Centrală și de Est pentru funcția de secretar general.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.  

Până azi, singurul candidat pentru funcția de secretar general al NATO care se bucura de sprijin era Mark Rutte, premierul demisionar al Olandei.

Rutte a și fost anunțat că va primi sprijin de la numeroase țări, printre care și Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

Însă țările din Estul Europei ar vrea o persoană diferită de Rutte, cu o abordare mai clară pe ceea ce înseamnă războiul din Ucraina și gestionarea relației cu Rusia.

Noul șef al Alianței este decis prin consens, deci trebuie să fie dat acceptul tuturor celor 31 de state, preferabil până la Summitul NATO din iulie, de la Washington.

Tot din surse de la Washington a plecat prima informație despre intenția anunțată de România pe canale informale, pentru ca apoi să fie dublată de surse de la nivelul NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite