Cristi Preda, culisele judecăţii PDL. Voinescu: "Eu şi Monica l-am apărat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, a povestit, pentru "Adevărul", ce reacţii a stârnit în conducerea partidului afirmaţia lui Cristian Preda "PDL este mai izolat decât era PRM-ul pe vremuri".

"Zisese Cristi Preda (europarlamentar PDL, n.red) ceva despre PDL, că e izolat...şi era un zvon că-l dăm afară. Ce s-a întâmplat: a fost o discuţie în BPN, cineva a zis că «Uite ce a spus Cristian Preda», alţiii au spus că «Dar uite şi Cezar Preda (deputat PDL, n.red) ce-a zis!».

Aşa că premierul a cerut Comisiei de Etică, sătul de toate aceste discuţii, să ia toate aceste declaraţii pe care le tot reclamă unii şi alţii şi să realizeze un raport. Noi avem în statut o prevedere care spune că în momentul în care un membru PDL aduce deservicii imaginii partidului, el este pasibil de sancţiune.

Unii zic că este foarte grav ce zice Cristian Preda. Eu şi Monica Macovei spunem că nu e nimic anormal.

Boc i-a zis lui Daniel Buda să vadă dacă acele declaraţii sunt de natură să atragă sancţiuni. I-a spus lui Buda: «Fă raport». Şi Buda i-a răspuns că «Nu am acum timp de asta, trebuie să iau toate declaraţiile din urmă...».

Şi aşa a rămas, nu există un termen la care trebuie să fie gata raportul, dar această sarcină este pe agenda Comisiei de Etică", a spus Sever Voinescu, pentru "Adevărul".

Cristian Preda: Nu-mi reproşez absolut nimic

PDL este în prezent mai izolat "decât era PRM-ul pe vremuri" şi este "foarte puţin probabil" ca PDL să câştige alegerile din 2012, a declarat, duminică, Preda. El a declarat, vineri, pentru NewsIn: "Nu-mi reproşez absolut nimic. Dacă luciditatea este o vină, atunci ar trebui să fiu sancţionat. Mai degrabă merit încurajări şi felicitări".

Udrea: Îl aşteptăm în BPN

Întrebată dacă se impune sancţionarea lui Preda, Udrea a apreciat ca este tardivă o asemenea discuţie.

"De un an şi ceva domnul Preda spune şi lucruri utile şi probabil intentia sa este de a ne mai impulsiona in activitatea politica. Noi il asteptam la BPN. Chiar astazi, colegii de sedinta au facut aceasta invitatie sa vina sa ne spuna si noua ce ar trebui sa faca partidul. Sunt sigura ca multe din ideile dansului ne-ar fi utile si mai ales daca ni le-ar spune in sedinte", a zis Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite