Crin Antonescu: „PNL nu va obstrucţiona justiţia în cazul Chiţoiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seară că îi consideră nevinovaţi până la proba contrarie pe Daniel Chiţoiu şi pe Dan Radu Ruşanu, vizaţi de procurorii DNA în dosarul Autorităţii de Supraveghere Financiară. Totodată, liderul PNL a menţionat că parlamentarii liberali nu vor obstrucţiona justiţia în acest caz.

„Sunt foarte mâhnit şi în legătură cu domnul Ruşanu, care nu mai este membru al PNL, dar este un om pe care îl cunosc şi cu care am fost colegi cu toţii atâţia ani. Cu atât mai mult în legătură cu Daniel Chiţoiu, care este vicepreşedinte al partidului, parlamentar. Sunt oameni de a căror nevinovăţie, până la proba contrarie, sunt convins şi a căror prezumţie de nevinovăţie trebuie să o apăr, cum, de altfel, o apăr în cazul oricărui om inculpat. Pot să vă asigur că PNL, indiferent în ce formă se va pune această problemă, inclusiv în Parlament, nu va obstrucţiona sau nu va amâna în niciun fel demersurile justiţiei”, a declarat, marţi seară, liderul PNL.

Crin Antonescu a mai precizat că liberalii vor avea avea acelaşi comportament faţă de Daniel Chiţoiu ca şi în celelalte cazuri din Parlament.

„Dacă am făcut recomandarea să se încuviinţeze ridicarea imunităţii pentru arestarea unui om, e greu să fac altă recomandare atunci când e vorba de eventuala încuviinţare a ridicării imunităţii doar pentru începerea urmăririi penale”, a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a invitat presa să dezbată până unde este normal să se ajungă cu „imaginea de penal” pentru o ordonanţa de Guvern.

„Fac apel la dumneavoastră, jurnaliştii, pentru că o puteţi mai bine decât noi, v-am dat noi aceşti parlamentari aşa cum ne vedeţi acest drept şi singura noastră pretenţie este să-l folosiţi. Numai dumneavoastră aveţi dreptul să discutaţi despre elementele publice din anumite speţe şi dosare. Noi politicienii nu o putem face. Dar nu ar fi totuşi interesantă o dezbatere în presa românească până unde este normal să ajungi...nu ştiu, arestat, sau pus sub urmărire, sau cu imunitate ridicată – în fine, cu imaginea asta de penal – pentru o ordonanţă adoptată de un Guvern şi trecută prin Parlament?”, a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai făcut referire la o serie de acuze asemănătoare aduse lui Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale pentru o hotărâre de Guvern.

„PNL, poate să stea toată lumea liniştită, de la DNA până la dumneavoastră, nu va obstrucţiona cu nimic orice demers al justiţiei şi va proceda aşa cum a procedat în celelalte cazuri, care nu sunt similare, dar sunt oarecum ca moment parlamentar asemănător”, a mai declarat liderul liberalilor.

Crin Antonescu a anunţat marti seară, că PNL a votat o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare, precum şi demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat. De asemenea, liberalii solicită demisia premierului Victor Ponta.

Procurorii DNA l-au acuzat recent pe Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta urmează să fie eliberat din arest miercuri, după ce marţi noapte, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă propunerea de arestare preventivă pentru Ruşanu.

Daniel Chiţoiu, fostul ministru de finanţe este cercetat de procurorii DNA pentru o posibilă constituire a unui grup infracţional organizat, precum şi pentru abuz în serviciu. 


Citeşte şi:

USL s-a rupt. PNL a divorţat în patru puncte de PSD şi cere demisia lui Ponta Crin: Convingerea mea este că vom reveni foarte curând la guvernare

USL s-a rupt. Membrii Delegaţiei Permanente a PNL au votat cu o majoritate covârşitoare ieşirea partidului de la guvernare, tranşând astfel situaţia tulbure care persistă în USL de mai bine de două săptămâni. Liberalii i-au cerut demisia premierului Victor Ponta.

Omerta la ASF. Salariaţii, obligaţi prin semnătură să nu dea declaraţii procurorilor. Judecătorii au respins arestarea preventivă a lui Ruşanu

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind suspect în dosarul „Carpatica” în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Marţi noapte, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să respingă propunerea de arestare preventivă a lui Ruşanu.

Reacţiile politicienilor după destrămarea USL: de la „o decizie pripită” la „gest iresponsabil”

Mai mulţi lideri politici şi-au exprimat marţi seară părerea asupra rezoluţiei votate de PNL care prevede ieşirea de la guvernare, precum şi demisia in bloc a miniştrilor şi secretarilor de stat liberali. Tot marţi seară, Crin Antonescu, liderul PNL, a cerut inclusiv demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite