Crin Antonescu, într-o vizită oficială în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, începe marţi o vizită oficială de trei zile în Confederaţia Elveţiană, ca răspuns la invitaţia primită din partea preşedintelui Consiliului Statelor al Confederaţiei Elveţiene, Filippo Lombardi, lansată în 2012.

„Obiectivul vizitei este aprofundarea relaţiilor bilaterale româno-elveţiene, precum şi întărirea dimensiunii parlamentare a dialogului bilateral. (...) Vizita va oferi prilejul de a evalua stadiul constituirii celor două grupuri parlamentare de prietenie, precum şi de a stabili priorităţile cooperării în plan parlamentar“, se arată într-un document transmis conducerii Senatului.

Luni, liderul Senatului a precizat că nu va fi prezent la alcătuirea comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană, deoarece pleacă în Elveţia.

În acelaşi timp, Antonescu a cerut o amânare în dosarul în care este acuzat de discriminare etnică, alături de preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat pentru Digi 24 că avocatul lui Crin Antonescu a solicitat un termen de studiu al petiţiei şi de formulare a apărării.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite