Crin Antonescu explică de ce evită să se întâlnească cu preşedintele Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi Preşedintele României, Traian Băsescu
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu şi Preşedintele României, Traian Băsescu

Copreşedintele USL Crin Antonescu a explicat, duminică seară, de ce evită să se întâlnească cu preşedintele Traian Băsescu.

„Eu nu sunt nici naiv, nici infantil, adică nu mă văd cu Băsescu aşa, că am eu ciudă pe el. Sunt nişte lucruri simbolice care contează în politică, în istorie. Dacă Traian Băsescu este ilegitim, dacă s-a dus la Cotroceni împotriva voinţei majorităţii cetăţenilor români cu drept de vot, pentru mine este ilegitim şi atunci exceptând situaţii de forţă majoră, orice prezenţă a mea acolo ar fi o recunoaştere, fie şi indirectă a condiţiei sale de preşedinte”, a spus Antonescu, la Antena 3, întrebat de ce evită să se întâlnească cu preşedintele Băsescu.

Antonescu a explicat şi unele declaraţii ale premierului Victor Ponta, potrivit cărora acesta din urmă este obligat să se întâlnească cu Traian Băsescu „instituţional”.

„Victor Ponta, de exemplu, atunci când remaniază un ministru, trebuie să meargă acolo ca la notar, instituţional şi ăsta e sensul unei declaraţii pe care Victor Ponta a făcut-o la un moment dat. >>Domnule, mie îmi pare rău că nu îmi pot permite luxul pe care şi-l permite Antonescu, pentru că aş face acelaşi lucru, pentru că simt acelaşi lucru<<. Sigur, el nu poate, nu e nicio divergenţă între noi”, a mai explicat Antonescu.

Chiar dacă evită cât mai mult să meargă la Cotroceni, liderul liberal a punctat că „probabil” va merge la Palat pentru investirea noului Guvern, susţinând că „recunoaşterea noului Guvern este mai importantă decât recunoaşterea sau nerecunoaşterea preşedintelui”.

„Nu am luat încă o decizie în legătură cu asta, dar probabil că da, pentru că este vorba de investirea unui Guvern care rezultă din voinţa naţională, pentru că accentul cade pe acest Guvern şi nu pe preşedinte, care are rolul său legal şi probabil că da (n.r. - va merge la Cotroceni). Dar asta pentru că recunoaşterea noului Guvern este mai importantă decât recunoaşterea sau nerecunoaşterea preşedintelui”, a punctat liberalul.

Preşedintele Senatului a spus că va participa la festivităţile organizate de 1 Decembrie, chiar dacă va fi prezent şi preşedintele, Traian Băsescu.

„Da, pentru că eu în calitate de preşedinte al Senatului, în calitate de om politic care conduce un partid şi PNL pe deasupra, nu mă duc la 1 Decembrie la nişte festivităţi ca să-l cinstesc pe Traian Băsescu sau nu. E Ziua Naţională a României, vine şi Traian Băsescu ne comportăm civilizat, nu vine, e decizia domniei sale, nu mă duc acolo pentru Traian Băsescu, deci nu are importanţă pentru mine dacă vine sau nu”, a explicat copreşedintele USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite