Crin Antonescu: „Că Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Morar este un fapt. Nu privesc cu simpatie o eventuală propunere a Codruţei Kovesi la şefia DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni seara, la o emisiune de televiziune, că nu va face proces de intenţie şi va pleca de la prezumţia de nevinovăţie în ceea ce priveşte numirea prin decret prezidenţial a lui Daniel Morar în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. El a continuat prin afirmaţia că „nu mai este o noutate, ci o confirmare, că Daniel Morar a fost un apropiat al lui Traian Băsescu“.

"Remarcabil din punct de vedere al lui Traian Băsescu şi al prietenilor săi numeroşi, că justiţia, instituţiile, în România se reduc la doua cuvinte: Daniel Morar", a spus Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului a amintit că, în 2007, propunerea PNL a Noricai Nicolai, pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a fost respinsă de Traian Băsescu pe motiv că aceasta are culoare politică şi ar putea afecta independenţa justiţiei. Insă şeful statului, prin gestul de a posta pe o reţea de socializare un film în care îşi exprimă clar adeziunea politică, confirmă  că vreme de 9 ani a fost legat de un partid, de PDL.

Crin Antonescu a răspuns şi în legătură cu speculaţiile care au asociat-o pe Codruţa Kovesi cu "propunerea" USL pentru funcţia de procuror şef la DNA. El a subliniat că este necesară echidistanţa în ceea ce priveşte numirea procurorilor şefi.

"Că Traian Băsescu l-a numit pe Daniel Morar este un fapt. Că doamna Kovesi ar fi propunerea USL dezmint şi nu cred că ar avea cum să fie. E ilegal şi anti-constituţional, nu partidele şi alianţele fac numiri pentru procurori, ci ministrul Justiţiei", a precizat preşedintele Senatului.

Crin Antonescu a mai spus că votul de marţi, din Parlament, care ar urma să o desemneze pe Mona Pivniceru pentru un mandat de 9 ani, ca judecător al Curtii Constitutionale, îl va pune pe primul ministru în situaţia de a asigura interimatul la ministerul Justiţiei. Victor Ponta, în aceasta calitate ar putea înainta o propunere pentru DNA.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite