Corina Creţu: Există o presiune semnificativă asupra regiunilor transfrontaliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu, europarlamentar al Pro România şi fost comisar european. FOTO Arhivă Adevărul
Corina Creţu, europarlamentar al Pro România şi fost comisar european. FOTO Arhivă Adevărul

Europarlamentarul Corina Creţu a afirmat, marţi, că în prezent există o „presiune semnificativă” asupra regiunilor transfrontaliere, mai ales că sunt restricţii mari în ceea ce priveşte deplasările de persoane.

„Având în vedere situaţia de la punctele de frontieră ale României şi mai ales recentele evenimente de la Nădlac, am semnat astăzi, în calitate de Membru al Parlamentului European, proiectul care prevede întărirea colaborării transfrontaliere în perioada crizei COVID-19. Este o iniţiativă care urmăreşte oferirea unui răspuns mai coerent şi coordonat al statelor europene. În această perioadă, există o presiune semnificativă asupra regiunilor transfrontaliere - care, să nu uităm, reprezintă 40% din întregul teritoriu al Uniunii Europene. E esenţial, aşadar, să găsim metodele cele mai potrivite pentru a dezvolta şi pe acest palier cooperarea dintre state”, atrage atenţia Corina Creţu, fost comisar european. 

Corina Creţu a precizat faptul că închiderea graniţelor a avut un impact negativ asupra europenilor. 

„Închiderea necoordonată a graniţelor a avut un impact negativ atât asupra cetăţenilor, cât şi asupra economiei locale, a întreprinderilor, a transportului de mărfuri, dar şi a serviciilor publice transfrontaliere. E important să înţelegem că regiunile transfrontaliere sunt forme palpabile ale coeziunii teritoriale, iar criza COVID-19 demonstrează că e nevoie de consolidarea modului în care funcţionează aceste regiuni. Am fost şi rămân o susţinătoare a îmbunătăţirii instrumentelor de guvernare, a consolidării şi a creării de noi servicii publice transfrontaliere, pentru că Uniunea Europeană are nevoie de o abordare holistică, integrată, care să pună cetăţeanul înaintea diviziunilor politice sau geografice” a completat Corina Creţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite