Consiliul JAI: Radu Stroe, aşezat de protocol lângă ministrul german de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul român de Interne Radu Stroe Foto: Adevărul
Ministrul român de Interne Radu Stroe Foto: Adevărul

Ministrul român de Interne, Radu Stroe,  va sta la Consiliul JAI lângă omologul său german, Hans-Peter Friedrich, pe care l-a criticat pentru blocarea aderării României la Schengen.

Organizatorii Consiliului JAI din 7-8 martie i-au aşezat alături pe ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, şi pe cel român, Radu Stroe.

Stroe a ripostat după ce omologul său german a anunţat că nu este de acord cu aderarea României la Schengen.

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru „Spiegel“ că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

"Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor", a completat ministrul german.

"Extinderea spaţiului Schengen va fi acceptată de către cetăţenii noştri numai în condiţiile în care sunt asigurate premisele de bază", a spus Friedrich. "În momentul de faţă nu este cazul", a adăugat el.

"Domnul ministru de Interne al Germaniei a pierdut ocazia să tacă. Urma să se exprime în JAI, unde putea spune orice. Păcat. În sistemul nostru de activitate specifică Ministerului de Interne există o vorbă: «trebuie să păstrezi limita legitimei apărări». Ministrul a depăşit limita legitimei apărari. Păcat pentru marea Germanie", a declarat Radu Stroe, luni, pentru Realitatea TV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite