Conflict mocnit între taberele din USR. Drulă, despre plecarea lui Cioloş: „Dacă ai luat două proiecte separate, le-ai făcut unul, de ce să mai faci o aşchie lângă?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a vorbit din nou despre eventuala plecare a lui Dacian Cioloş din partid, arătând că nu înţelege de ce să mai facă „o aşchie lângă”, după ce a unit deja două proiecte separate, adică USR şi PLUS.

„Care este rostul de a face un proiect de-ăsta, aşa, aproape ca un proiect de vanitate pe persoană fizică, altul decât USR care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască? Care e rostul, dacă ai luat două proiecte separate, le-ai făcut unul mare, care este în familia liberal-europeană şi se bate cu popularii şi cu socialiştii, să mai faci o aşchie lângă? Nu are niciun sens din lumea asta şi eu sper să nu se întâmple aceste lucruri”, a afirmat Cătălin Drulă, duminică, într-o emisiune TV.

Întrebat ce ştie despre eventuala plecare a unor europarlamentari ai USR din partid, inclusiv a fostului preşedinte Dacian Cioloş, Cătălin Drulă a răspuns: „oficial, nimic şi colegii noştri sunt, la ora la care vorbim, încă membri”. 

     

„Personal, nu am discutat cu domnul Cioloş. Telefonul meu e disponibil. Ultima dată am discutat cu dumnealui chiar recent despre participarea la Congresul ALDE care este săptămâna viitoare. Mi-a spus că nu poate să meargă, chiar i-am făcut o invitaţie pentru a veni ca parte din delegaţia noastră, o să avem o delegaţie puternică”, a afirmat Drulă, care a mai spus că este „complet ilogic politic” ca o parte din partid să se rupă şi că speră ca acest lucru să nu se întâmple. 

Dacian Cioloş, fostul preşedinte al USR, plănuieşte să plece din partid împreună cu mai mulţi parlamentari şi europarlamentari şi să pună bazele unui nou proiect politic, după cum au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR.

Ciprian Teleman, fost ministru al Cercetării în Guvernul Cîţu, şi-a anunţat deja, sâmbătă, demisia din USR, prin intermediul unui mesaj intern adresat colegilor. Ciprian Teleman a fost preşedinte al organizaţiei PLUS Ilfov, înainte de fuziunea partidului cu USR.

Vezi şi: Cine sunt parlamentarii care ar urma să plece din USR alături de Dacian Cioloş, pentru un nou proiect politic

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite