Coaliţia a aprobat propunerea unui Program de Investiţii pe modelul PNDL, de aproape 50 de miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii coaliţiei de guvernare au aprobat un nou program de investiţii. FOTO: Inquam Photos
Liderii coaliţiei de guvernare au aprobat un nou program de investiţii. FOTO: Inquam Photos

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liderii coaliţiei de guvernare au decis demararea noului Program de Investiţii pentru comunităţile locale, care se va derula după modelul PNDL şi va avea un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei.

Ludovic Orban a anunţat că banii vor fi folosiţi, pe 7 ani, pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă şi canal şi de extindere a reţelelor de gaz. Guvernul urmează să pregătească actul normativ.

„Am decis în coaliţie, după discuţii prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiţii pentru comunităţile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei.

Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă şi canal, dar şi extinderea reţelelor de gaz. Partidul Naţional Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv.

Pentru perioada imediat următoare, Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar care să materializeze noul program şi să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecţie a proiectelor”, a transmis Ludovic Orban miercuri, pe Facebook.

Nu în ultimul rând, Orban a mai spus că „este datoria Partidului Naţional Liberal, în calitate de partid care s-a angajat la dezvoltarea României” să ofere sprijinul necesar tuturor celor care au fost aleşi la nivel local şi au angajat proiecte în sprijinul comunităţilor lor.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că numele Programului de Investiţii va fi Anghel Saligny. „Faptul că facem planul naţional de investiţii Angel Saligny, pentru că acesta o să fie numele panului naţional de investiţii, pe următorii şapte ani de zile cu un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei, îl facem pentru români, pentru românii vor beneficia de drumuri asfaltate, de canalizare şi de apă”, a spus Florin Cîţu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite