Ciucă: Traficul de persoane este o formă de criminalitate față de care Guvernul are toleranță zero

0
Publicat:

Un plan comun de acțiune în domeniul luptei împotriva traficului de persoane a fost semnat între Guvernul României și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ciucă susține că Executivul are „toleranță zero” față de traficul de persoane.

FOTO: Gov
FOTO: Gov

„Semnarea acestui Plan comun de acțiune reprezintă un moment extrem de important în parcursul relației de cooperare între România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în marja Parteneriatului strategic pe care îl avem și a eforturilor comune de prevenire și combatere a criminalității. Documentul face parte din viziunea și strategia pe care Guvernul a asumat-o în ultimii 2 ani pentru ca România să fie o țară ostilă traficanților de persoane, dar sigură și prietenoasă pentru victimele acestui flagel”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată arată că semnarea documentului comun de cooperare multisectorială în domeniul luptei împotriva traficului de persoane este și „expresia grijii și preocupării pe care Guvernul României o are pentru cetățenii săi mai vulnerabili și expuși riscurilor traficului de persoane, care trăiesc în România sau într-una dintre cele mai largi comunități din diaspora, respectiv cea din Marea Britanie”.

Totodată, Guvernul arată că planul de acțiune oferă soluții și direcții atât de acțiune comune și convergente între cele două state pe linia: înțelegerii fenomenului traficului și a noilor forme de exploatare, identificarea traficanților și a aducerii lor în fața instanțelor de judecată, prevenirea traficului de persoane și identificarea și protecția victimelor traficului de persoane.

„Este imperios necesar să ne păstrăm angajamentul ferm de a lupta împotriva acestui flagel și de a avea capacitatea și disponibilitatea de a aborda această problemă pe toate cele trei paliere: prevenție, combatere și protecție a victimelor. Executivul României a asumat la cel mai înalt nivel răspunderea coordonării luptei împotriva traficului de persoane, iar mesajul meu este unul foarte clar: traficul de persoane este o formă de criminalitate față de care Guvernul României are toleranță zero”, a declarat premierul Nicolae Ionel Ciucă, potrivit comunicatului Guvernului.

Guvernul arată că planul comun de acțiune a fost semnat de către Mădălina Turza, consilier de stat în Cancelaria Prim-Ministrului și coordonator national anti-trafic, secretarul de stat Bogdan Despescu, șef al Departamentului pentru Ordine și Siguranță publică din cadrul MAI și Sarah Dines, Home Office Minister for Safeguarding din cadrul Guvernului Marii Britanii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite