Ciucă: România e o ţară pro-occidentală, 70% dintre români sprijină apartenenţa la NATO şi UE. Aparţinem civilizaţiei Vestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Guvernul României
FOTO: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România este o ţară pro-occidentală, iar 70% dintre români sprijină apartenenţa ţării noastre la NATO şi la Uniunea Europeană. Şeful Executivului a subliniat că România are astăzi garanţii de securitate cum nu a avut niciodată.

Prim-ministrul Ciucă a afirmat că, în această perioadă, România trece printr-o perioadă dificilă, la fel ca celelalte state afectate de războiul din Ucraina.

„Reacţia României, a românilor din această perioadă este exemplară, atât la nivelul societăţii civile, a oamenilor obişnuiţi, cât şi a instituţiilor. Am putut să vedem drama refugiaţilor. Emoţia produsă de drama acestor refugiaţi a produs o reacţie care ne face mândri pe toţi; ea vine din furia împotriva acestei invazii, dar şi din dorinţa de a contribui cu ceva la limitarea acestor efecte dramatice. Avem reacţia oamenilor din judeţele de graniţă, fie că vorbim de graniţa de nord, nord-est, dar şi din sud-est. Practic, ei sunt cei mai îngrijoraţi,  lor nu le vin informaţii doar de la televizor, dar şi din realitatea din jur, iar reacţia lor, încă o dată, a fost exemplară.

Oamenii care lucrează în sistemul de stat, atât militarii, dar şi lucrătorii din alte structuri, la graniţă, la vămi, în administraţie, în sistemul medical şi aş dori să subliniez că societatea civilă, jurnaliştii şi oamenii cu credibilitate, majoritatea au făcut ceva în aceste zile şi acel ceva este deosebit de important, pentru că au luat atitudine şi asta nu pentru că le-a cerut-o cineva, ci pentru că aşa au simţit. Lucrul acesta l-am perceput de la nivelul guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă, luni dimineaţă, într-un interviu la Radio România Actualităţi.

Şeful Guvernului a subliniat că România are în prezent „garanţii de securitate cum nu a avut niciodată”.

„Suntem ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, suntem ţară membru a Uniunii Europene, putem să vedem, s-au luat decizii în acest sens, sunt mai multe trupe şi dotări ale Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul României. Asta putem să o constatăm că nu este doar pe termen scurt, dar şi o prezenţă consolidată, constantă. 

Trebuie să reamintim că România este o ţară pro-occidentală, poporul român, în proporţie de 70%, sprijină această instituţie a apartenenţei noastre la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană. Sunt elemente de garanţie că aparţinem acestei civilizaţii a Vestului şi că tot ceea ce facem noi, responsabilitatea noastră este să ducem mai departe dorinţa românilor”, a afirmat premierul.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri