Premierul Ciucă spune că Guvernul trebuie să sprijine cetăţenii vulnerabili: „Să nu uităm că în situaţii de criză avem nevoie de solidaritate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Guvernul României
FOTO: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, referitor la pachetul „Sprijin pentru România”, că cetăţenii vulnerabili trebuie să beneficieze de ajutorul Guvernului, precizănd că în situaţii de criză este nevoie de gesturi de solidaritate. Şeful Executivului a mai transmis că în acest an nu au fost crescute taxele, iar România beneficiază de „cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani”.

Premierul Ciucă a subliniat că, în acest moment, pentru a proieja economia şi locurile de muncă, este nevoie ca mediul se afaceri să fie sprijinit. 

„Am avut dese întâlniri cu investitorii români şi cu cei străini. Această relansare, această stabilitate şi de ce nu, relansare a economiei, o putem face doar împreună. Aici este rolul Guvernului de a veni cu politici care să încurajeze şi să sprijine investiţiile, iar mediul de afaceri trebuie să continue planurile de dezvoltare, iar pentru asta are nevoie de predictibilitate, are nevoie de stabilitate legislativă şi desigur avem nevoie ca să întreţinem acest dialog permanent cu dumnealor pentru a putea înţelege realitatea, a putea înţelege oportunităţile şi sigur trebuie să fim în măsură să facem managementul riscurilor”, a declarat Nicolae Ciucă la Radio România Actualităţi.

Întrebat despre pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, dacă este suficient sau Guvernul are în vedere şi alte programe, Nicolae Ciucă a transmis: „Reprezintă ansamblul de măsuri prin care noi intenţionăm să asigurăm stabilitatea economică până la sfârşitul anului şi, de asemenea, să creăm premisele pentru ca economia să se dezvolte. Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Guvernului, beneficiază de solidaritate.

Noi trebuie să nu uităm că în astfel de situaţii de criză avem nevoie şi de astfel de acte de solidaritate pentru că atunci când ajuţi trebuie să fii conştient că într-un final chestiunea aceasta, acest ajutor se întoarce înapoi de zece ori. Eu zic că dacă ni se întoarce înapoi de două ori sau de trei ori mai mult este suficient pentru gestul pe care îl facem”. Şeful Executivului a subliniat că acest cadru de solidaritate va trebui adaptat în funcţie de evoluţia situaţiei. 

Ciucă: „Nu am crescut nicio taxă. Avem cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani”

Nicolae Ciucă a mai transmis că Guvernul nu a crescut taxele iar România are în acest an cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani, în valoare de 88 de miliarde de lei.

„Nu am crescut nicio taxă, iar această predictibilitate este un atu important. Anul acesta avem cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani prevăzut în buget - 88 de miliarde de lei. De asemenea, am luat toate măsurile pentru a putea să absorbim, să atragem o sumă cât mai mare din bani europeni. Discutăm de 80 de miliarde de euro, care asigură atât stabilitate, dar oferă posibilitatea să dezvoltăm economia, oferă posibilitatea să putem să asigurăm locuri de muncă, oferă posibilitatea să ne gândim că prin această creştere economică putem să asigurăm României reducerea decalajului între ţările din zona de est şi ţările din zona de vest”, a explicat premierul. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite