Ciucă l-a felicitat pe noul premier bulgar: Guvernul României este gata și dornic să continue cooperarea

0
Publicat:

Premierul României a transmis un mesaj în care îl felicită pe noul premierul al Bulgariei și pe echipa sa. Nicolae Ciucă a subliniat că provocările actuale necesită și mai multă cooperare între cele două țări.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Felicitări și cele mai bune urări de succes premierului Nikolay Denkov și echipei sale.  Guvernul României este gata și dornic să continue cooperarea strânsă cu Bulgaria, vecinul nostru și partenerul strategic. Provocările actuale, dar și oportunitățile necesită și mai multă cooperare între România și Bulgaria”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj pe Twitter.

Parlamentul bulgar a votat marți, 6 iunie, alegerea lui Nikolai Denkov ca prim-ministru al Bulgariei. Noul premier bulgar și-a luat angajamentul, adresându-se Parlamentului, de a prezenta un proiect de buget cu ținta de deficit de 3% pentru a îndeplini angajamentele din programul internațional de a lucra pentru intrarea Bulgariei în Schengen în 2023 și zona euro de la începutul anului 2024, potrivit Digi24.

De asemenea, Denkov a prezentat structura și componența cabinetului său, făcând precizarea că va deține funcția de prim-ministru pentru 9 luni și ulterior îi va lau locul Maria Gabriel, din partea GERB-UDF).

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, i-a încredinţat, la finalul lunii mai, mandatul să formeze guvernul lui Nikolai Denkov, politician provenit din coaliţia alcătuită din formaţiunile liberale "Continuăm Schimbarea" (PP) şi "Bulgaria Democratică"(DB).

Pentru a depăşi criza politică permanentă şi a evita o nouă rundă de anticipate, alianţa conservatoare câştigătoare a ultimului scrutin, formată din formaţiunea GERB a fostului premier Boiko Borisov şi Uniunea Forţelor Democratice (SDS),s-a înţeles cu alianţa PP-DB asupra unei rotative guvernamentale, în care premierii să fie schimbaţi alternativ la fiecare nouă luni, scrie Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite