Ciucă l-a felicitat pe Netanyahu pentru câştigarea alegerilor legislative din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe liderul Likud, Benjamin Netanyahu, pentru câştigarea alegerilor. Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în Parlamentul israelian. 

Formațiunea condusă de Netanyahu a cîștigat cele mai multe locuri în Parlamnet FOTO EPA-EFE
Formațiunea condusă de Netanyahu a cîștigat cele mai multe locuri în Parlamnet FOTO EPA-EFE

UPDATE:

 Și șeful Camerei Deputaților din Parlamentul român, Marcel Ciolacu, i-a transmis felicitări lui Benjamin Netanyahu pentru victoria obţinută de alianţa din care acesta face parte în alegerile legislative din Israel. 

„Felicitări lui Benjamin Netanyahu pentru clasarea pe primul loc la alegerile legislative naţionale din Israel. Îi transmit cele mai bune urări de succes pentru a forma rapid un guvern durabil, care să abordeze provocările care urmează", a scris Marcel Ciolacu pe Twitter.  

***

Șeful Executivului român a subliniat că aşteaptă „cu nerăbdare” consolidarea Parteneriatului strategic româno-israelian.  

„Convorbire telefonică excelentă cu preşedintele Likud, Netanyahu. L-am felicitat pentru că a câştigat alegerile în Israel. Aştept cu nerăbdare să consolidăm Parteneriatul strategic între România şi Israel”, a scris Ciucă pe Facebook.  

Alegeri parlamentare în Israel 

Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat joi Comisia Electorală israeliană. 

Cu 32 de mandate pentru partidul Likud al fostului premier Netanyahu, 18 pentru partidele ultrareligioase şi 14 pentru o alianţă a extremei drepte, blocul de dreapta a câştigat 64 de locuri. 

Blocul de centru al premierului în exerciţiu Yair Lapid a obţinut 51 de locuri.

Revenire la putere după numai un an 

De altfel, scrutinul s-a derulat pe fondul unei reluări a violenţelor în Cisiordania. Miercuri dimineaţă, armata israeliană a ucis un palestinian care rănise grav un soldat într-un atac la un punct de control.

 Netanyahu, judecat pentru corupţie, a pierdut puterea în iunie 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene reunite de Yair Lapid.

 Prezenţa la urne a fost cea mai ridicată de după 2015, deşi clasa politică se temea de o „oboseală” a electoratului în a cincea rundă de alegeri în interval de trei ani şi jumătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite