Ciucă, în vizită la Chişinău: Transmit un mesaj de solidaritate şi sprijin. România, cel mai de încredere partener UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis vineri un mesaj de solidaritate pentru Republica Moldova, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău. Liberalul susține că formațiunea din care face parte a susținut și va continua sprijinul necondiționat pentru țara vecină, în contextul de securitate, apreciind demersurile acesteia pentru aderarea la UE.

Ciucă: Gândurile mele se îndreaptă către cetățeniii moldoveni care trăiesc în România FOTO Mediafax
Ciucă: Gândurile mele se îndreaptă către cetățeniii moldoveni care trăiesc în România FOTO Mediafax

UPDATE: „Bucureștiul va sprijini în continuare Chișinăul, la fel ca până acum. Acesta a fost mesajul meu pentru Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova. Continuăm să acordăm toată asistența de care este nevoie în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe parte tehnică, legislativă și diplomatică”, a precizat președintele Senatului, după întrevederea cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Liderul PNL a spus că partidul pe care îl conduce va sprijini urgentarea proiectelor de interconectare, menționând și faptul că „România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova”.

Noi, Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul pentru urgentarea proiectelor de interconectare a celor două maluri ale Prutului, pe plan rutier și energetic. De exemplu, autostrada A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni este un proiect de interes crescut la Chișinău, pentru că are și rolul de a asigura Republicii Moldova o legătură de mare viteză cu Vestul continentului.

Am subliniat faptul că România asigură deja o parte din consumul de gaz al Republicii Moldova. Cu doar două zile în urmă, s-a trimis peste Prut o cantitate de 0,3 milioane de metri cubi de gaz prin gazoductul Iași-Ungheni. S-a putut face acest lucru fără probleme, având în vedere că în depozitele noastre naționale se află cantități suficiente de gaze naturale. Vom continua să sprijinim Republica Moldova pe acest plan, având în vedere șantajul energetic pe care Federația Rusă îl folosește ca pe o armă în relația cu restul Europei”, a adăugat Ciucă.

Știrea inițială: “Pentru frații și surorile noastre de dincolo de Prut, Vreau să transmit astăzi, de la Chișinău, un mesaj puternic de solidaritate și sprijin în acest context de securitate deosebit de complicat. Cetățenii Republicii Moldova știu deja că România le este cel mai de încredere partener. Noi, liberalii, am susținut și vom continua sprijinul nostru necondiționat pentru aceștia”, a transmis președintele Senatului Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL a subliniat că Republica Moldova se află deja pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană și speră ca foarte curând să fie finalizat acest demers.

Gândurile mele se îndreaptă, de asemenea, către sutele de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care trăiesc în România și care sunt îngrijorați pentru familiile lor de peste Prut. Vreau să știți că România prețuiește la fel de mult locurile în care v-ați născut. Republica Moldova este astăzi pe drumul spre aderare la Uniunea Europeană. Este o țară independentă și suverană și e singura care trebuie și poate să își decidă soarta. Am credința că într-o zi, nu foarte departe, vom fi împreună în marea familie europeană”, a conchis președintele Senatului.

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, se află vineri într-o vizită oficială la Chișinău, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu șefa statului, Maia Sandu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite