Ciucă, după moartea Reginei Elisabeta a II-a: România se alătură poporului britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe poporului britanic și famileii regale după moartea Reginei Elisabeta a II-a, un monarh care a stat pe tron aproape șapte decenii.

Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii FOTO Inquam Photos
Nicolae Ciucă a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii FOTO Inquam Photos

Suntem alături de poporul britanic și familia regală în aceste momente grele, în care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a trecut la cele veșnice.Timp de peste 70 de ani și-a slujit cu credință poporul pe care l-a iubit.Transmit condoleanțe Familiei Regale Britanice! Dumnezeu să o odihnească în pace”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Anterior, o reacție a avut președintele Klaus Iohannis, pe Twitter. „Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.

Deces la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 96 de ani, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei.

Regina a murit în liniște la Balmoral, în această după-amiază. Regele şi Regina consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară şi se vor întoarce la Londra mâine”, arată anunţul.

Regele Charles a transmis în cursul serii de joi, 8 septembrie, un mesaj despre moartea mamei sale.

Primul mesaj al Regelui Charles

Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și toți membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în neființă a unui Suveran prețuit și a unei Mame mult iubite. Știu că pierderea ei va fi profund simțită prin țară, Tărâmuri și Commonwealth și de către nenumărații oameni din jurul lumii. În timpul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi mângâiați și susținuți de cunoașterea respectelui și a afecțiunii profunde în care Regina a fost atât de mult prețuită”, a declarat Regele Charles.

După decesul reginei, fiul ei cel mare, Charles, fostul prinț de Wales, conduce țara în doliu ca noul rege și șef de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite